Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 2 mei 2011

Bin Laden dood, Hillen zoekt drakendoder

Volgens de VS is Osama bin Laden vannacht gedood in een illegale actie door een speciaal VS commando in Pakistan. Een flink aantal politici en andere 'hooggeplaatsten' heeft zich daar intussen over uitgelaten. Volgens Akerboom, de coördinator terrorismebestrijding, noemt het in een reactie niet nodig de het dreigingsniveau te verhogen, wel stelt hij dat Nederland waakzaam moet blijven. Nu snap ik dat Akerboom hoofd van deze dienst is, wat een geweldige opmerking! VVD nitwit Rosenthal kakelt een minuut in het nieuws en zoals gewoonlijk zegt deze crisis beheerser niets, maar dan ook helemaal niets, dat ook maar iets van belang is. De pafferige CDA sjoemelaar Hillen wil een drakendoder gaan werven voor El Quaida, volgens hem komen er meer koppen, nadat er een is afgeslagen. De teneur in het commentaar van de meeste van deze figuren is, dat ze blij zijn, dat deze terrorist dood is.
Is dat ook zo? Een illegale actie in Pakistan, dat de laatste jaren een open kruitvat is, waar de bevolking de illegale aanvallen door de VS met onbemande vliegtuigjes meer dan zat is. Een land dat bijzonder instabiel is, maar wel over kernwapens beschikt (met dank aan de VS en Nederland).

In de euforie over de dood van bin Laden komt telkens het woord gerechtigheid terug. Dat zou betekenen dat er recht is gedaan, dat is dus niet waar, bin Laden heeft geen (eerlijk) proces gehad (een woordvoerder van de 'special forces' in de VS, heeft toegegeven dat de VS bin Laden niet levend wilde), net als de vele doden door onbemande vliegtuigjes zijn dit standrechtelijke executies. Het internationale recht is hier geen dienst mee bewezen en toekomstige terroristen zullen nog meedogenlozer tekeer gaan dan tot nu toe gezien.

Het oude PvdA wijf Cohen, zat vanmiddag in Standpunt NL. Over de twijfel van velen of bin laden wel echt dood is, zei hij, dat hij de 'Amerikanen' en Obama vertrouwt op hun woord, jezus wat een lul! Als er één ding is wat je niet moet doen, is het wel bepaalde uitlatingen vertrouwen, die in de VS worden gedaan, dat was altijd al zo, maar dat is de laatste 10 jaar wel heel duidelijk geworden.
Nog even over de euforie: wat enkele inbellers van Standpunt NL melden, is waar het op neer komt: 'de roep om de dood of de kruisiging is een foute net als de vreugde om een dode. De vlag zou halfstok moeten bij wijze van spreken. Er is totaal geen begrip voor terrorisme of een poging het terrorisme te doorgronden en dat is een groot gevaar voor de toekomst'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten