Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 5 oktober 2011

Bleker in Afrika: ook Nederland doet aan 'land grabbing'

De sjoemelende CDA paardenbeffer Bleker, is met een handelsdelegatie in Afrika. De smeerpijp zegt dat Nederland niet aan 'land grabbing' doet in Afrika. Land grabbing is het opkopen of huren van grote landbouwgebieden in een ander land of continent, teneinde daar producten te verbouwen voor het 'thuisland', meestal wordt de term gebruikt i.v.m. Afrika, maar dit gebeurd ook in Zuid/Midden Amerika en Azië. Bleker liegt makkelijker dan dat hij de waarheid spreekt, en de klootzak gaf dit nota bene zelf aan in een gesprek dat hij vandaag op radio1 voerde (Goedemorgen NL). De paardenboer uit Groningen noemde een Nederlandse kweker in Kenia, die daar bonen verbouwt voor de Nederlandse markt, deze neokoloniaal heeft 1.000 arbeiders in dienst en koopt ook de oogsten van lokale kleine boeren op.
Dit is volgens Bleker een vorm van ontwikkelingshulp. Volgens Bleker probeert de handelsdelegatie dit soort praktijken ook in andere Afrikaanse landen uit te rollen met o.a. aardappels en bloembollen.
Benieuwd of deze neokoloniale boeren naast Nederlandse steun en subsidie, ook nog eens EU subsidies voor hun producten ontvangen, het zou mij niet verbazen.

Vanmiddag liet het CDA in de 2e Kamer weten, dat zij een verder korten op ontwikkelingshulp niet uitsluiten, iets anders kan je van deze 'sociaal christelijke' partij ook niet verwachten.... Een verdere bezuiniging op deze samenwerking geldt natuurlijk niet voor de neokoloniale Nederlandse boeren in Afrika.

Zie ook mijn bericht van 23 september jl.:
http://deazijnpisser.blogspot.com/2011/09/landbouwgronden-opgekocht-het-nieuwe.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten