Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 22 oktober 2011

De pensioenen, of hoe worden wij belazerd.

Na de pensioenrechten te hebben verkwanseld, liet Jongerius afgelopen donderdag weten, dat zij bezorgd is over het werk van de 'trojka', die o.l.v. het IMF de Griekse crisis moet bezweren. De rechten van arbeiders en andere werknemers in Griekenland worden door inmenging van de trojka, tot nul gereduceerd. Het FNV bijtertje Jongerius is wakker geworden en snapt, dat deze maatregelen uiteindelijk ook hier ingevoerd zullen worden. De banken zijn de hoofdschuldigen in deze hele crisis, maar ook de pensioenfondsen zijn op de bek gegaan, vandaar het pleidooi van (godbetert) dit vakbondshoofd het pensioenakkoord te tekenen (de vakbonden zijn zwaar vertegenwoordigd in de besturen van pensioenfondsen en dus mede verantwoordelijk voor de grote verliezen). Men heeft bij de pensioenfondsen nu al een aantal keren verzuimd, naar andere dekkingen van de pensioengelden te zoeken, deze week werd bekend, dat bij veel van de fondsen de dekkingsgraad onder de 100% is gezakt. Als het Jongerius uitkomt en zij daar haar eigen wanpresteren mee kan maskeren, heeft zij schijt aan de rechten van werknemers, nu blijkt dat mede door haar schuld de boel nog veel verder uit de hand loopt, roept zij moord en brand. Wat een godvergeten hypocriet, benieuwd wanneer zij de gelederen van de PvdA 2e Kamerfractie gaat 'versterken'.

Dezelfde dag was directeur Borgdorff van pensioenfonds 'Zorg en Welzijn', te gast bij BNR (van 16.00-17.00u.). De dekkingsgraad van zijn pensioenfonds zakte binnen een half jaar van 110% naar 91%, een waanzinnige prestatie zou ik zeggen, ook hier wordt dus niet gezocht naar een andere dekking voor de door werknemers gespaarde gelden. Desgevraagd zei Borgdorff dat zijn pensioenfonds obligaties had en heeft in o.a. Griekenland, Italië, Spanje en Portugal, die van Griekenland zijn intussen van de hand gedaan en nu is men bezig de Italiaanse van de hand te doen. Volgens Borgdorff verliest zijn fonds daar geen cent op. Je hebt dus obligaties, die nog maar de helft of minder waard zijn en die verkoop je dan voor de volle mep? Zeker aan de Nederlandse regering, lees de belastingbetaler en lees o.a. de deelnemers van zijn pensioenfonds......
Natuurlijk pookte Borgdorff nog even het vuurtje op onder de jong/oud pensioenpot, want wat is er makkelijker, dan de schuld van alle ellende op anderen af te schuiven, dus jonge werknemers: uw oudere collega's zijn uitvreters, jezus christus wat een gore klootzak!
Wat zijn de inkomsten van deze wanpresterende hufter, de kosten van het gebouw waar hij zijn wanprestaties neerzet en de kosten van het uitgevertje spelen (dat zijn fonds uiteraard ook doet)?

Vandaag maakte het IMF bekend, dat de banken en andere financiële instellingen zeker 50 tot 60% van hun vorderingen op Griekenland moeten afschrijven, terwijl men in de EU loopt te emmeren of 20% al niet veel te veel is.

Het wordt steeds duidelijker, dat deze crisis veroorzaakt door de banken en overheden, misbruikt gaat worden om de rechten van werknemers af te breken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten