Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 15 oktober 2011

Wim Dik en de crisis

Afgelopen donderdag was o.a. Wim Dik te gast bij de VPRO op radio1 (na 16.00u.). Ook te gast hoogleraar en columnist Alfred Kleinknecht, deze noemde in het kader van de voortdurende crisis, de mogelijkheid zoals in Duitsland, de eigenaren van banken, (meestal) de aandeelhouders, te laten betalen voor de verliezen die worden geleden, immers bij winst delen zij daar ook in. Bij weigering van betaling kan dan het aandeel door de staat ingenomen worden. Dik, de hufter die er geen probleem mee heeft de grote onderklasse en daarmee ook de zwaksten het vel over de oren te trekken en die verantwoordelijk is voor het verpatsen van de postmarkt en daarmee de werkgelegenheid van velen, vindt dat geen goed idee. Nu maakte deze rechtse hufter het voorbehoud, dat er bijvoorbeeld heel goed gekeken zou moeten worden naar de sociale gevolgen bij uitvoering van zo'n plan, ja, hij durfde zelfs vraagtekens te zetten bij de rechtvaardigheid van die maatregel, jezus wat een klootzak!

Kleinknecht zei over de 'Griekse crisis', dat deze niets met de gewone Griek, maar van alles met banken te maken heeft, deze leenden immers geld aan de Griekse staat. Dat schoot dikkie Dik natuurlijk in het verkeerde keelgat en hij kwam met de dooddoener, dat 'wij' allemaal hebben geprofiteerd van ruime leningen en hypotheken (moet je nagaan, deze plork is hoogleraar geweest!).
Kleinknecht pareerde dat terecht met het feit, dat zelfs financieel deskundigen geen snars meer begrepen van veel hocus pocus producten die werden aangeboden. Jammer dat hij dat 'wij' van Dik niet onderuit haalde.

Over de export zei Kleinknecht, dat ons export overschot ten laste gaat van armlastige EU landen, u raadt het al: Dik is tegen deze logische conclusie. Daarna ging Kleinknecht geheel uit de bocht volgens Dik, met de idee, dat bedrijven die het goed doen (en die zijn er zat in Nederland), hun personeel meer zouden moeten betalen, teneinde de consumptie te stimuleren.

Jammer genoeg kwam alweer devaluatie van de euro niet aan de orde, wel de devaluatie van de voorlopers, uw Azijnpisser snapt daar geen bal (of euro) van.

Lees ook het bericht van 3 juni jl:
deazijnpisser.blogspot.com/2011/06/de-nieuwe-griekse-mythen-door-wim-dik.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten