Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 8 oktober 2011

Dolf van den Brink over de huizenmarkt

Dolf van den Brink, hoogleraar Financial Institutions aan de Universiteit van Amsterdam, oud medewerker ABN Amro (van 1976 tot 2008 diverse directiefuncties en de laatste 10 jaar lid raad van bestuur) en diverse commissariaten o.a. Akzo Nobel, was afgelopen donderdag te gast in Nieuwsuur. Onderwerp was de (koop-) huizenmarkt. Van den Brink vindt dat de huizenprijs 20 tot 25% te hoog is (in werkelijkheid is deze prijs zo'n 50% te hoog) en volgens zijn zeggen was hij 20 jaar geleden al voor de afschaffing van de hypotheekrente aftrek. Toch ontzettend lullig dat hij nooit ongelofelijk hard aan de 'regeringsbel' trok, toen hij voor ABN en het latere ABN Amro werkte. Achteraf commentaar leveren, het lijkt wel een oud-politicus.
Niet alleen daarin lijkt hij op een politicus, maar sinds 2002 is hij dus ook bijzonder hoogleraar (vanuit die functie had hij ook wel eens wat eerder z'n scheur open kunnen trekken).
Conclusie: deze man heeft dus meegewerkt aan de kredietcrisis, die sinds 2008 aan de hand is (deze is sindsdien nooit weggeweest, ook al wil men u anders laten geloven), i.p.v. die man uit zijn hoogleraarsfunctie te zetten na 2008, zit hij dus nog steeds op z'n plek.
En maar klagen over het niveau van het (universitaire-) onderwijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten