Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 19 oktober 2011

Obama en Moody's waarschuwen, Zalm dreigt

President van de VS, de slang Obama waarschuwt Europa een eind te maken aan de Griekenland crisis. Intussen heeft Moody's, het Noord Amerikaanse kredietbeoordelingsbureau de status van Spanje verlaagd naar een enkele A status en waarschuwt het Frankrijk, dat hun 'triple A' status in gevaar is. De financiële situatie in de VS is er een, die gelukkig nog lang niet van toepassing is op Europa. Moody's gooit alleen maar een extra schep kolen op het smeulende EU crisisvuurtje.
Erg hypocriet allemaal en de veroorzakers van de crisis hier en in de VS, de banken, kunnen, ondanks alle dappere politieke praatjes, lekker doorgaan met hun vuile spelletjes.
Laten we daarnaast niet vergeten dat de verschillende overheden totaal hebben gefaald als het gaat om toezicht op financiële instanties.
De burger mag opdraaien voor de giga verliezen, Zalm pleitte daar zelfs nog eens voor in het programma Buitenhof, afgelopen zondag.
De VVD klootzak, die aan de wieg stond van de huidige crisis, vindt het maar populistische praatjes, het pleiten voor het meebetalen aan de crisis door de banken. In feite voegde deze hufter een dreigement toe aan zijn praatje door te stellen, dat wanneer de banken moeten meebetalen, zij straks geen geld meer lenen aan staten. Dat is toch godverdomme niet te geloven! Als de banken op een normale manier hypotheken hadden verstrekt en verantwoord geld hadden belegd in buitenlandse obligaties, hadden we geen financiële crisis en een Griekse crisis gehad (en wacht maar, daar komen nog wel een paar landen bij).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten