Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 7 oktober 2011

Schippers over de huisartsen

VVD huppelkut Schippers was gisteren te gast bij Pauw en Witteman, gekleed in een jasje waar 5 bijstandsgezinnen een maand van kunnen rondkomen, liet zij haar 'licht' schijnen over het huisartsenprotest van gistermiddag (en natuurlijk nog even over de meer dan achterlijke THC crisis).
Volgens deze rechtse helleveeg doen de huisartsen wat meer, dan pakweg 10 jaar geleden. Schippers beweert dat huisartsen gemiddeld € 150.000,-- per jaar verdienen, huisartsen bestrijden dat en na enig gezeur zegt ze toe dat ze laat onderzoeken wat het daadwerkelijke inkomen van huisartsen is (waarom zeg je dat dan huppelkut). Opmerkelijk een VVD'er die € 150.000,-- per jaar te veel vindt, als het kutkabinet waar zij deel van uitmaakt deze € 100.000,-- per jaar (altijd nog 220.000 gulden) genoeg vindt voor verantwoordelijke functies, besparen ze zo al weer een miljardje of 5.
Echte deskundigen hebben al aangegeven, dat wanneer deze bezuinigingen doorgaan, veel meer patiënten dan nu, naar de eerste hulp van een ziekenhuis zullen gaan, dat is prijsopdrijvend. Natuurlijk is Schippers het daar niet mee eens, nog maar een paar weken terug stelde de rechtse boerenlul Wiegel, die nu opperhoofd van de zorgverzekeraars is, dat er ziekenhuizen dicht moeten en meer mensen gebruik moeten maken van privéklinieken (die door zijn kakvrinden beheerd worden). Schippers is het daar mee eens en ze stelt dat er bij de ziekenhuizen ook ingeleverd moet worden.

Wat pakt Schippers niet aan? Daar komt'ie: de farmaceuten, die zich blauw verdienen, de fabrikanten van medische apparatuur, die zich middels prijsafspraken en steekgeld pimpelpaars verdienen en tot slot de zorgverzekeraars met hun megalomane design huisvesting, glossy's en gigantische inkomens.

Het smerigste van dit alles is nog wel, dat Schippers dreigt met een verhoging van de zorgverzekering als haar plannetjes niet doorgaan, dit was ook in het NOS journaal te zien gisteravond. Alsof deze verzekering niet al jaarlijks wordt verhoogd, met een gelijktijdige uitkleding van de basisverzekering....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten