Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 11 oktober 2011

Slavenlonen in de landbouw, ook in de VS

Niet alleen in Nederland worden er slavenlonen betaalt aan buitenlandse arbeiders in de tuin/landbouw, ook de VS is daar al vele decennia 'groot' in (dan heb ik het niet eens over de slaventijd). In Alabama is een nieuwe anti-immigratiewet van kracht geworden, dat betekend voor de talloze Spaanstalige illegalen, dat de jacht op hen geopend is.
De wet werd er door het rechtse geteisem 'erdoor gejast' met het argument, dat er genoeg Noord Amerikanen zijn, die het werk kunnen doen, een bekend smerig populistisch argument. De tuinders/landbouwers zitten daar, net als hun collega's in Nederland, niet op te wachten: zij zijn niet van plan het wettelijk minimumloon te betalen. Dit geteisem heeft bedacht, dat het werk ook door gevangenen tegen een slaven-loon gedaan kunnen worden en de gore overheid van Alabama is het met hen eens.
Het 'leuke' van dit alles is, dat de werklozen in Alabama niet meer kunnen voldoen aan hun verplichtingen, waarna deze bij langere wanbetaling in de cel verdwijnen en dan alsnog het werk voor de slavendrijvende tuinders en landbouwers kunnen doen, tegen de beloning van een appel en een ei!

Goed hè, een waanzinnig idee voor de VVD, het CDA, D66, GroenLinks, de PvdA, CU, SGP en andere dappere populisten, natuurlijk al helemaal voor de PVV: als er Henken of Ingrids in deze de sjors zijn, kan de valswitte Limburgse aarsmade Wilders zich gewoon beroepen op de oude politiek die hij omarmt: compromissen sluiten! Een overduidelijke win win situatie, om nog eens een achterlijk cliché uit de kast te rukken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten