Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 24 oktober 2011

Teeven is alweer zijn vuile boekje te buiten gegaan

De smerige Amsterdamse VVD boerenlul Teeven, heeft een van terrorisme verdachte Nederlander, zonder een verzoek van de VS, uitgeleverd aan deze vereniging van staten. Dit werd zaterdag gemeld in Nieuwsuur. Het bewijs van terrorisme kon men in Nederland niet rond krijgen, dus bood Teeven de FBI deze man aan en deze werd later ook daadwerkelijk uitgeleverd aan de VS (dat aanbod van Nederland is toegegeven door de FBI). De man kreeg daar een straf opgelegd van 25 jaar, de 'bewijzen' werden door marteling verkregen. Na 5 jaar mocht de veroordeelde terugkeren naar Nederland, waar hij onmiddellijk in vrijheid werd gesteld, dat leidde weer tot een 'storm' van protest in de VS.
Deze uitlevering was onwettig, niet alleen omdat er hier geen bewijs tegen de man was, maar een verdachte uitleveren aan een land, waar gevreesd moet worden dat de mensenrechten zullen worden geschonden en naar onze maatstaven voor dit vergrijp geen eerlijk proces kan plaatsvinden, is tegen de Nederlandse wetgeving.

Uitlevering aan de VS is naar mijn mening altijd fout, men kan daar nooit een eerlijk strafproces verwachten, dit door het achterlijke systeem van 'plea bargain' (als je bekend, krijg je minder straf en dat is zelfs te prefereren als je onschuldig bent, daar je bij 'normale' berechting voor 99,9% toch schuldig wordt verklaard). Bovendien levert de VS zelf nooit onderdanen uit voor berechting in een ander land.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten