Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 12 oktober 2011

De veroordeling van Yulia Tymoshenko

De voormalig premier van Oekraïne, Yulia Tymoshenko werd gisteren veroordeeld tot 7 jaar gevangenisstraf wegens vermeende malversaties bij de onderhandelingen met Rusland over gasleveringen aan de Oekraïne. Naar schatting is er 440 miljoen dollar teveel betaald voor deze gaslevering. Het is niet de eerste keer dat deze enge nationalistische huppeltrut in opspraak kwam, zo heeft zij eerder geld, dat bestemd was voor natuurbeheer in een ander potje gestopt en heeft zij 131 miljoen dollar aan staatsgelden gebruikt om auto's te kopen die zij gebruikte in de verkiezingscampagne voor het door haar begeerde presidentschap. Bovendien waren er al in 2003 en 2004 onderzoeken naar corruptie praktijken van deze dame met een vlecht als drol om haar hoofd gedrapeerd.
 
De pleuris brak uit toen haar straf gisteren bekend werd gemaakt. Zelf zei Tymoshenko dat de tijd van Stalin weer was aangebroken, wat aangeeft dat deze trut nodig wat geschiedenis onderwijs, wat betreft die Sovjet periode, nodig heeft. Vooral politici waren wereldwijd verontwaardigd, ja veronderstel, dat corrupte politici strafrechtelijk vervolgd kunnen worden, dat gaat natuurlijk 10 (gas-) stations te ver.
Bovendien is er voor de Europese verontwaardiging nog een reden: Rusland. Men wil vooral Rusland niet tegen de schenen schoppen, Rusland speelt in deze zaak een bijna net zo kwalijke rol en dat verwoorden zou de Russische gasleveranties naar West en Zuid Europa maar in gevaar brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten