Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 9 oktober 2011

De 'Cohen crisis' is een PvdA crisis

Het geouwehoer over Cohen en Ploemen is niet meer weg te branden uit de media en daar voegt uw Azijnpisser graag nog een schep aan toe. Niet Cohen, maart de hele PvdA is al jaren onzichtbaar, onzichtbaar als socialistische partij, de PvdA is al decennia een regeringsgeile partij en in die hunkering naar macht heeft de partij zo ongeveer de hele sociale ideologie overboord gedonderd. Nu zit het oude wijf Cohen weer te zwatelen in Buitenhof en verdedigd voor de zoveelste keer het pensioenakkoord en de AOW leeftijd. De PvdA en de top van haar achterban zijn hoofdverantwoordelijken in het vergokken en leegroven van de pensioenspaarpot, en om dat te verhullen zal de partij door dik en dun het pensioenakkoord en de leeftijd verdedigen, er is geen weg terug (denken zij, al zijn er meer en meer deskundigen, die daar 180 graden anders over denken). Vasthouden of er nu wel of geen arbeidsparticipatie is voor oudere werknemers, bovendien voorbijgaand aan het feit, dat een grote groep jongeren pas ver over de 20 als werkloos worden aangemerkt, zij hebben immers zonder arbeidsverleden geen recht op een ww uitkering.
Hetzelfde geldt in feite ook voor de euro, een wanproduct dat mede uit de PvdA koker rolde. Zonder de euro was er veel minder geïnvesteerd in Zuid Europese armlastige landen.
Het hardst loopt de PvdA als het gaat om (politieke) baantjes te verdelen.
Laten we hopen dat de SP de ingeslagen machtsgeile weg verlaat en een echt een alternatief wordt voor de zogenaamde linkse partijen als de PvdA en GroenLinks.
En de PvdA? Het wordt tijd, dat dit gammele karkas voorgoed instort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten