Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 8 oktober 2011

Beloning aan automobilisten

Donderdag jl. bij de EO op radio1 (van 14.00 tot 15.00u.) aandacht voor de beloning die een flink aantal automobilisten krijgt, mits zij in de ochtend en avondspits bepaalde snelwegen mijden. In een bepaald gebied mag dan niet worden gereden, als de onderhavige automobilist echter omrijdt en buiten dat gebied blijft, komt de vergoeding niet in gevaar (overigens voor een 'overtreding' wordt niet onmiddellijk de totale vergoeding onthouden, maar wordt slechts een fractie in mindering gebracht!?!).
We kennen al de achterlijke kronkel, dat minder vervuilende auto's minder tot niets aan wegenbelasting hoeven te betalen, hetzelfde geldt voor de aanschafbelasting.

Als je daarentegen principieel niet in een auto wilt rijden en gebruik maakt van het openbaarvervoer, word je beloond met prijsverhogingen, in de grote steden gecomplementeerd met een jaarlijkse bonusbetaling van rond de € 500,-- voor parkeerplaatsen in de buurt! (voor het openbaar vervoer ook nog eens een achteruitgang in kwaliteit en aanbod).
Waar een klein land al niet groot in kan zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten