Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 13 oktober 2011

Het monarchie debat deel 2

Nieuwsuur besteedde gisteravond nog een keer aandacht aan het koningshuis. In de aanhef bij het onderwerp vroeg het presentatie schaap of Zorreguieta aanwezig zou mogen zijn, bij de inhuldiging van ons nationale waterhoofd, Willem Alexander. Dit omdat Zorreguieta deel uitmaakte van het Videla regime, vervolgde het schaap met een domme, onwetende blik op haar gezicht. De presentatie had moeten zijn: "het fascistische en/of dictatoriale Videla regime". Dat gaat de kontenlikkers van de NOS te ver, je moet de kijker niet wijzer maken dan nodig is. Na de dochter van een slachtoffer, die door de Argentijnse fascisten is vermoord, vond de NOS het nodig om een dikke lul van de VVD in beeld te brengen, die de boel moest bagatelliseren. Deze zak durft te stellen dat we een aantal jaren verder zijn en zaken veranderen en we moeten rekening houden met de gevoelens van de pampa prinses Maxima.
De NOS vond het nodig nog wat cijfers uit haar 'representatieve' onderzoek te noemen: 37% van de bevolking is tegen de aanwezigheid bij de kroning van W.A., dat is 10% meer dan een paar jaar geleden, werd daar aan toegevoegd. Het is duidelijk dat de NOS dat een minderheid vindt, dus hop met de fascistische bok.

Vandaag is het debat over het koningshuis, dus het debat en onderzoek was een mooi opzetje voor het kabinet Wilders. Rutte liet vanmorgen weten, dat hij niets wil zeggen over de aanwezigheid van een fascist bij de inhuldiging. Rutte heeft de regeringsdeur opengezet voor fascisten, dus als het achterlijke middeleeuwse ceremonieel zal plaatsvinden, heeft hij geen probleem met de aanwezigheid van een fascist meer.

Over het inkomen van Beatrix, door Rutte steevast aangeduid als de koning (heeft zij een sekse veranderende operatie ondergaan?), stelde hij, dat het koningshuis al meer dan genoeg heeft ingeleverd. Het onzelfstandig blunderende VVD ventje Rutte vindt dat de koning voorop loopt met inleveren en "het is ongepast meer te bezuinigen". Voorts zegt hij over het belasten van de koning, dat deze al belasting betaalt. Door een truc van een paar decennia geleden, hoeft het koningshuis geen onderhoud te plegen aan haar eigendommen, die zijn zogenaamd van de staat, en belasting daar over betalen hoeft dus ook niet. Voorts hoeft de top van het koningshuis geen inkomstenbelasting en successierechten te betalen.

Nu is Standpunt NL bezig, de stelling is dat er genoeg is bezuinigd op het koningshuis, 69% van de stemmers is tegen (1.200 stemmers, dat is iets meer dan de 500 in het representatieve NOS onderzoek), dat zegt wel weer iets over het waanzinnig 'representatieve onderzoek' van de NOS.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten