Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 15 oktober 2011

Geldverspilling bij Nieuwsuur

De publieke omroep ligt de laatste jaren nogal eens onder vuur wat betreft de uitgaven. Opmerkelijk te zien, dat dit niet tot enige schroom leidt. In dit blog heb ik er ook al vaker op gewezen.
Deze week viel mij op, dat Nieuwsuur opmerkelijk vaak gebruik maakt van (onnodige) animatiefilmpjes. Nieuwsuur is een nieuws en 'actualiteiten' rubriek, dus de (vaak peperdure) animaties moeten op korte termijn gemaakt worden. De filmpjes zullen wel de bedoeling hebben het nieuws wat toegankelijker te maken, wat mij betreft wordt dit programma er alleen maar infantieler door.
Niet alleen de filmpjes, maar ook het decor is peperduur, met een extra 'fallusbeeldscherm', dat als een erectie omhooggaat, zodra de redactie dat nodig vindt.
Voorts nog het aantal presentatoren, waar je er elke uitzending minstens 3 van te zien krijgt en die bepaald niet voor het minimumloon werken.

Het is alsof de NOS een dikke vinger opsteekt naar de bevolking, waar de grote onderlaag de klappen mag opvangen, door de bezuinigingen, die 'noodzakelijk' zijn om de verliezen van de banken, verzekeraars, pensioenfondsen en andere beursgokkers te compenseren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten