Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 10 oktober 2011

Monarchie likken door NOS

De NOS heeft door het onderzoeksbedrijf Synovate laten onderzoeken hoe de Nederlander denkt over het koningschap. Het 'representatieve' onderzoek vond plaats door online ondervraging van 500 Nederlanders van 18 jaar en ouder. Zojuist zei een woordvoerder van de NOS op radio1 (vlak voor 12.30u), dat de NOS het onderzoek en de uitzending van het programma vanavond, doet vanwege de 'speciale band van de monarchie met het Nederlandse volk' en de taak van de NOS in deze.....

In het onderzoek zou ook gevraagd zijn naar de rol van de vader van Maxima, de fascist Zorreguieta, in Nederland zou moeten zijn. Ik vraag me af hoeveel van die 500 ondervraagden weten wat er heeft plaatsgevonden in Argentinië onder het fascistische Videla bewind.

Natuurlijk heeft men in het onderzoek niet gewezen op het misdadig financieel marchanderen van 'ons' koningshuis, dat zou het onderzoek maar negatief beïnvloeden, de uitkomst van het onderzoek moest uiteraard een positieve uitkomst krijgen voor het koningshuis.

500 Nederlanders, en dat representatief noemen, gaat wel erg ver: Nederland heeft rond de 17 miljoen inwoners, stel het op 16 miljoen, dan is 1% altijd nog 160.000 en 1% daarvan is altijd nog 1.600. Je zou je kunnen afvragen of 1% van 16 miljoen al representatief is, maar dit aantal slaat nergens op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten