Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 6 oktober 2011

Reanimatie van ouderen en euthanasie

De Zembla aflevering van 23 september jl. behandelde het reanimeren en dan met name reanimatie van ouderen. Reanimatie wordt behoorlijk overschat zo bleek uit de uitzending, veel gereanimeerden overlijden alsnog na de behandeling en bij ouderen is er maar 5% die het overleeft, en dan vaak nog met als resultaat (verdere) beperkingen in het functioneren. Veel ouderen willen dan ook niet gereanimeerd worden, helaas voorziet de medische tak daar niet in. Een verpleeghuisarts durfde enkele maanden geleden te opperen, ouderen van 70+ niet te reanimeren, tenzij de persoon zelf anders heeft besloten. De wereld te klein natuurlijk, hoe durfde hij! Aan hypocrieten geen gebrek in Nederland en zeker niet aan hypocrieten met een gelovige achtergrond, zij komen goed aan hun trekken anno 2011.

De christenbroeders Knekel en Flink hadden voor één van hun laatste afleveringen van het zomerseizoen, die van 7 september jl., een arts gevonden die euthanasie weigert en daarna zelfs niet doorverwijst. De christenbroeders kwamen zichtbaar klaar van zoveel anti-euthanasiegeweld. Deze 'arts' vindt dat euthanasie overbodig is, mits je maar praat met de onderhavige patiënt. De klootzak ging zover, dat hij bij een voorbeeld van een ongeneeslijk zieke oude man die om euthanasie vroeg, durfde te stellen, dat deze euthanasie vraag de schuld was van de omgeving (familie, vrienden, kennissen en verplegend personeel). Reken maar niet dat deze zogenaamde arts z'n bek opendoet, als het huidige kutkabinet weer maatregelen afkondigt, die de zwaksten in deze maatschappij het leven onmogelijk maakt, kortom een echte christen!
Nu maar hopen dat deze klootzak een langzame pijnlijke slopende ziekte oploopt, en dat geen arts hem wil helpen als hij ten einde raad is, jezus wat een tyfuslul!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten