Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 9 maart 2013

Hans Alders kolen-lobbyist

PvdA nitwit en volksverlakker de luxe Alders was vanmorgen te gast bij BNR Duurzaam. Alders is naast 'onderzoeker' met vooral oog voor de opdrachtgever, zoals hij bij de geluidshinder van Schiphol nog eens liet zien, ook voorzitter van Energie-Nederland. Vanmorgen betoogde hij nog eens, dat een kolenbelasting fout is, geen nieuws, Alders is al jaren voorstander van kolengestookte centrales, met opvang van CO2 en bijstook van biomassa (dat ook al een stuk minder groen is dan gedacht), ook al blijkt die opvang een gepasseerd station te zijn. Alders was een van de initiatiefnemers voor de nieuwe centrales in Groningen, die zoals na onderzoek blijkt, vooral zijn gebouwd om energie voor het buitenland te produceren, m.a.w. het argument dat Alders in het verleden gebruikte, dat deze centrales voor de Nederlandse (binnenlandse) markt zijn, is een leugen gebleken. Alders geeft toe dat er 'iets' mis is met de CO2 rechten handel, de kosten voor die rechten moeten omhoog en er moet regulering plaatsvinden (er zijn te veel rechten in de handel, waardoor de prijs nu veel te laag is). Natuurlijk is Alders voor zelfregulering, het recept voor mislukken van een groot aantal aanpassingen op misstanden (op velerlei vlakken), al zei hij dat niet, maar dat 1 op 1 uit zijn voorzittersfunctie van Energie-Nederland af te leiden is.

De over een reusachtige cavia getilde hufter Alders, die kernenergie tot de duurzame energievormen rekent (met wat wollig gelul kan hij zelfs kolengestookte centrales groen noemen), plaatst vraagtekens bij schaliegaswinning, hoewel....? Alders wil deze winning onderzocht zien en er een debat over voeren. Als Alders 1 uur 'googled' kan hij zien wat er allemaal aan wetenschappelijk onderzoek is gepubliceerd over schaliegas, publicaties die gehakt maken van de 'duurzame' en 'goedkope' winning van dit soort gas.
Maar hij werkt nu eenmaal voor alle energiebedrijven en als daar belangen zitten die verdedigd moeten worden, zal hij klaar moeten staan. De energielobby is één van de machtigste ter wereld en ondanks zijn 'voorbehoud' t.a.v. schaliegas, blijft de 'socialist' Alders een lobbyist van de enegiereuzen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten