Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 9 maart 2013

Facebookrellen Haaren en verantwoordelijkheid

Na een peperduur onderzoek, van maar liefst 7 maanden, kwam er gisteren een rapport met conclusies uit, die voor de gewone burger al lang één heel grote opendeur was, er is sprake geweest van disfunctioneren van bestuur en ambtenaren in Haaren. De burgemeester, die in eerste instantie het woord 'schuld' niet wilde horen, laat staan zijn excuus aanbieden, deed dat laatste gisteren eindelijk, toen hij met een deel van de bewoners sprak, toch nog één positief resultaat van de Commissie-Cohen..... Dezelfde burgemeester maakte deze week al bekend, dat hij graag als burgemeester wil aanblijven en voelt zich gesterkt, na voornoemd gesprek met een deel van de bewoners, hij voelt zich nu gesterkt in zijn wens, zo liet hij weten..... Een normaal persoon zou zich doodschamen na zoveel blunders en heel zacht de deur achter zich sluiten, maar dat is er tegenwoordig niet meer bij, daarover zo meteen meer. De politiechef mag van Opstelten blijven zitten, logisch uit de mond van de zwaar disfunctionerende VVD bullebas, die in één ding goed is: stinkende bruine ballonnen oplaten, het zou wel erg vreemd zijn als hij de politiechef op zou dragen op te krassen, terwijl deze 20 keer beter functioneert dan hij zelf doet . Zo heeft Opstelten samen met zijn partijgenoot en 'sidekick' Teeven de taak van de politie onevenredig verzwaard, met inzet op onzin taken, z.a. het verder criminaliseren van softdrugs en de zinloze jacht op dit genotsmiddel, een beleid waar ook vele burgers dagelijks  de ellende van mogen meemaken, dat 'alles' bereikten ze binnen amper 2,5 jaar tijd.....

Dan het inhakken op mensen, die willen dat de verantwoordelijken minimaal opzouten. Opiniemakers en politici haasten zich, nauwelijks één dag na het verschijnen van het rapport, de burgers en media-organen, die het vertrek van de burgemeester en politiechef eisen, neer te zetten als hysterici, die deze bestuurders en ambtenaren willen onthoofden en/of met pek en veren willen overladen (?!?). Terwijl de praktijk uitwijst, dat verantwoordelijken bijna nooit aftreden, na zwaar disfunctioneren*, neem alleen al de Vuurwerkramp in Enschede, een manier van doen die je overigens ook steeds vaker in delen van het bedrijfsleven ziet, hoewel de bestuurders daar wel opstappen, maar dan met een vertrekbonus, waar een gezin tot in de eeuwigheid een rustig leven van kan leiden.

Cohen zat gisteren aan tafel bij Pauw&Witteman, waar naast veel herhaling van zetten, wat betreft de rellen in Haaren, vooral Cohen heel veel veren in de reet werden gestoken, bijvoorbeeld: U bent heel lang burgemeester van Amsterdam geweest. Cohen ligt niet meer zo lekker bij de PvdA achterban en de rest van het volk, daar moet schijnbaar maar eens verandering in komen, Pauw zit nu bijna onophoudelijk interessant met een bril op z'n kop.... ha! ha! ha! ha!

*De laatste grote zaak waarbij politiek verantwoordelijken aftraden, was bij mijn weten de Schipholbrand, hoewel CDA Kakzever P.H. 'godverdomme' Donner en blufkut/haatzaaier Verdonk van TON, dat deden op een manier, die duidelijk liet blijken, dat zij zichzelf niet als schuldig zagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten