Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 15 januari 2013

Korte van AFM ruit jongeren op tegen oudere werknemers

Alsof er nog niet genoeg wordt geschopt tegen ouderen, maakt ook de AFM zich schuldig aan opruiing, het opzetten van jongeren tegen ouderen. Volgens AFM-bestuurder Herman Korte, rendeert het geld van jongeren voor hun pensioen veel langer dat van ouderen, hééééé wat een ontdekking zeg! Laten ouderen ooit ook nog jong zijn geweest, en wat deze ouderen toen moesten inleggen, staat in geen verhouding tot wat er nu wordt ingelegd, dat was in verhouding veel hoger, ga maar na, wat het gemiddeld salaris was in bijvoorbeeld 1960. Deze enorme flapdrol durfde dit in het FD (het financiële clubblad van de Telegrof), 'een subsidie van jongeren naar ouderen' te noemen. Voorts beklaagt Korte zich over het feit, dat jongeren veel vaker van baan wisselen en zelfs ZZP'er worden (velen worden dat gedwongen) en daarom nog minder van hun ingelegde gelden kunnen genieten. Korte zou dus beter z'n bek open kunnen trekken, als er voor de tachtigste keer, door een minister of staatssecretaris een pleidooi voor meer flexibiliteit of ZZP 'schap' wordt afgestoken. 

Bovendien was Korte directeur van de directie begrotingszaken van het ministerie van Financiën (1991-2000), het lijkt mij sterk, dat hij toen niets te maken had met de grote greep, die er toen uit de gespaarde pensioengelden is gedaan, daarnaast is hij zelfs enige tijd vice-voorzitter Stichting Pensioenfonds Mercurius (Euronext) Amsterdam geweest en zal als zodanig met het grote gokken met pensioengelden te maken hebben gehad. Nu durft hij met z'n vieze vingers naar de ouderen te wijzen, jezus wat een ongelofelijke tyfusschoft!!!!!

De AFM moet o.a. toezien op de wet toezicht accountantsorganisaties en het afgeven van vergunningen voor wettelijke controles en controles op effectenverkeer en beleggingsinstellingen, dat zijn nog maar een paar taken, die op z'n zachtst gezegd niet helemaal naar behoren zijn vervuld door de AFM, waar Korte sinds mei 2000 werkzaam is, tot 2002 was dit Stichting Toezicht Effectenverkeer (STE). Korte vormde STE om tot de AFM, die een veel uitgebreider takenpakket had, het ging zo goed met de STE, alsof er geen internetbubbel was, dat er wel een flink aantal taken aan het pakket toegevoegd konden worden. En sinds die tijd heeft de AFM alleen maar successen laten zien....... ha! ha! ha! ha!

Benieuwd aan welke politieke partij Korte zijn functie te danken heeft.

2 opmerkingen:

  1. Helemaal mee eens. Wat een dom gezwets van die Korte. Als de jongeren minder gaan betalen hebben ze later zelf daardoor minder pensioen. Maar in het kortzichtige denken van nu waar Korte een exponent van is zijn ouderen nooit jong geweest en worden jongeren nooit oud. Hoe wil die idioot dit allemaal gaan uitrekenen? Wanneer betaal je dan niet te veel of te weinig? Hoe worden de ouderen van nu schadeloos gesteld voor alle premie die ze vroeger in zijn denken te veel hebben betaald ?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geachte Anoniem,
    dank voor uw reactie. Geheel met u eens en dan te bedenken, zoals gezegd, dat Korte deels verantwoordelijk kan worden gesteld voor het stelen uit de pensioenkas en deels aan het roer stond van een pensioenfonds, met hele foute beleggingen.
    Met vriendelijke groet,

    BeantwoordenVerwijderen