Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 24 januari 2013

Smogalarm in België, in Nederland niets aan de hand....

In België werd vanmorgen een smogalarm afgegeven, de maximumsnelheid op de autowegen is drastisch teruggeschroefd.
Hier doen de smerige VVD huppeltrutten Schultz van Haegen van infrastructuur en haar collega van Volksgezondheid Schippers geen ene bliksem, maakt 't uit, dat er mensen last van hun luchtwegen hebben, vanwege het autoverkeer, dat zijn trouwens toch al geen VVD stemmers en dat daar jaarlijks zo'n 18.000 mensen vroegtijdig door overlijden plus een groot aantal kinderen dat luchtwegklachten oploopt in de meest vervuilde gebieden, ach......

Een woordvoerder van het Longfonds zei vanmorgen in het Radio1 Journaal, dat hij het vreemd vindt, dat men in Nederland niet zo'n smogalarm afkondigt, immers de situatie in België is voor het grootste deel te vergelijken met die in Nederland. Deze enorme ezel voegde daar vervolgens aan toe, dat de fijnstof uitstoot door auto's minimaal is, alsof Nederland voor niets jaarlijks aangewezen wordt al één van de smerigste landen in Europa. De flapdrol voegde daar aan toe, dat men wacht op een EU rapport over fijnstof, dat in 2015 klaar moet zijn, intussen wordt de vervuiling in Nederland alleen maar vergroot, door het beleid van Rutte 1 en 2. Wat is dat met die patiënten belangenorganisaties in ons land, het lijkt godverdomme wel, of ze de belangen van de grote industrieën verdedigen, i.p.v. op te komen voor de patiënten, wat ze in geschrift zeggen te doen.

Wedden trouwens, dat door het EU onderzoek, straks de regels voor fijnstof verder worden opgerekt, i.p.v. een verdere inperking van de uitstoot?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten