Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 12 januari 2013

Martin van Rijn wil kinderen voor hun ouders laten zorgen, i.p.v. betaalde belastinggelden te gebruiken

PvdA neoliberaal en asociale hufter van Rijn zet er de vaart in met zijn plannen voor de ouderenzorg, kranten, radio en gisteravond bij Pauw&Witteman. Kinderen moeten maar voor hun ouders zorgen, zowel lijfelijk (mantelzorg), als financieel, dit daar de zorg 'onbetaalbaar' wordt. Tussen aanhalingstekens, daar net als veel anderen, van Rijn niet kijkt, wat de zorg, behalve de vraag, zo duur maakt. Dus, dat er giga salarissen worden verdiend in de top van de zorg, men neemt nu de Balkenende-norm als leidraad, zonder er bij naar te denken, of dit bedrag misschien niet veel te hoog is (€ 193.000,--!!!!), daar zit dan ook onmiddellijk de crux, men vindt dit soort kostenontwikkeling normaal, € 70.000,-- is ook een heel hoog salaris! Nog een leuk feit op dit gebied: van Rijn is topambtenaar geweest, op 3 verschillende vakgebieden, die alle 3 niets of weinig met zijn studie economie te maken hadden, dus deze asociaal heeft zich scheel verdiend, als politiek benoemd ambtenaar, althans iets anders kan je niet concluderen.

Neem de afbraak van verpleeg- en/of verzorgingstehuizen, die vaak amper 30 jaar staan, voor peperdure design nieuwbouw, dit geldt ook voor ziekenhuizen, voor beiden geldt ook nog eens de bestuurlijke wens tot centralisatie, die zal en moet worden doorgevoerd, ondanks alle signalen, dat dit ten koste van kwaliteit gaat, maar ja bestuurders hebben er baat bij, dan kunnen ze nog meer verdienen en tegelijk bedient men de bouwmaffia.

Of de hoge medicijnprijs, dat gaat nu een stuk beter volgens de 'deskundigen', er wordt nu een paar dubbeltjes minder uitgegeven aan medicijnen, zonder te kijken naar de enorme winsten die farmaceuten maken, zo veel, dat ze 33 keer meer uitgeven aan het promoten van medicijnen, in vergelijk tot de ontwikkelingskosten van die medicijnen, terwijl de ontwikkelingskosten van medicijnen telkens weer worden opgevoerd als excuus voor die hoge prijs!!

Of de gigantisch hoge prijs van medische apparatuur, de winsten die daar behaald worden, zijn net als bij de medicijnen buiten alle proporties. Intussen is al een paar keer gebleken, dat de fabrikanten van die apparatuur, zelfs ambtenaren en/of besturen omkopen, om dezen te laten besluiten hun product te kopen.

De aandeelhouders van die fabrikanten, of dat nu farmaceuten of fabrikanten van medische apparatuur betreft, kunnen in ieder geval blij zijn met die oneigenlijk hoge gemaakte winsten. En laten we eerlijk zijn, daar draait het tegenwoordig om, de aandeelhouders en natuurlijk de bestuurders van die grote bedrijven, zij moeten minstens 3 huizen her en der op de wereld hebben, een zeewaardig jacht, een vliegtuig en een hele 'stal' met auto's. Dat zij met dit soort handelswijzen langzaam maar zeker mensen uitsluiten van zorg, of medicijnen, daar dit simpelweg veel te duur wordt voor meer en meer mensen, houdt hen geen seconde wakker 's nachts, dat geldt overigens ook voor het gros van de aandeelhouders.

Dan het volgende punt: voor de geleverde zorg, betaalt iedereen belasting, ouderen doen dat al hun leven lang. Maar die belasting geeft de overheid liever uit aan - asfalt, -banken die misdadig gehandeld hebben (ik kan het niet anders zien), -het militair apparaat (zelfs aan zaken die door echte deskundigen allang naar de prullenbak zijn verwezen, zoals de JSF, of zinloze missies als die in Afghanistan, als het westen daar weg is, is de 'taliban' weer aan de macht), -zinloze 'city-promotie' (zoals deze week weer bekend werd over Utrecht), voorts zaken die ik al eerder noemde voor de zorg: dus gigantische salarissen (zoals graaier van Rijn zelf binnen haalde), grote peperdure design gebouwen zoals het plan voor het 'nieuwe' muziekcentrum in Den Haag, terwijl toeristen de bestaande gebouwen al prachtig vinden, die bovendien nog maar een paar decennia geleden werden opgeleverd. Tot slot de subsidiëring van allerlei onzinnige zaken, zoals de prijzen van energie voor grootverbruikers (nu weer tuinders, die met een berg licht aardbeien kweken in de winter), innovatie (bijvoorbeeld aan Unilever, die daar nog kleinere hardplastic vingerhoedjes voor nat voedsel mee ontwikkelt), enz. enz. Bovendien laat men grote buitenlandse bedrijven hier de belasting in eigen land ontduiken, waardoor bijvoorbeeld Griekenland in de problemen blijft zitten (één van de oorzaken) en o.a. de Nederlandse belastingbetaler kan bijlappen.

Daarnaast heeft de overheid een aantal fondsen leeggeplukt, of daar toestemming voor gegeven, neem de greep uit de pensioenkassen in de 90er jaren, of de steeds grotere greep uit de kas van woningbouwcorporaties (die overigens uiteindelijk weer op de huurders wordt afgewend).

Eerst werden de jongeren opgeruid tegen de ouderen, die hun pensioenen zouden opvreten. Nu blijkt dus uit de woorden van van Rijn, dat de meeste ouderen helemaal niet rijk zijn, integendeel, de kinderen moeten maar dokken, eigenlijk kan je dit ook zien als opruiing, opnieuw jongeren tegen ouderen opzetten, terwijl men het betaalde belastinggeld, dat mede bedoeld is voor de zorg, zoals gezegd, uitgeeft aan allerlei onzinnige zaken.

Martin van Rijn? Asociaal schoftentuig! (en dan vindt men het vreemd, dat burgers zo te keer gaan tegen politici......).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten