Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 19 januari 2013

Aalt Dijkhuizen wil meer intensieve martelveehouderijen

Vanmorgen in BNR Duurzaam, de enorme klootzak Dijkhuizen, voorzitter van Wageningen UR (University, er is geen Nederlands woord voor universiteit....), die hier pleitte voor meer intensieve martelveehouderij. Ecologisch geproduceerd vlees is minder duurzaam, aldus deze wetenschappelijke wankwast, even vergetend, dat er bij biologisch geproduceerd vlees geen gebruik wordt gemaakt van in de tropen geteelde soja (die soja is genetisch gemanipuleerd, zodat in de tropen ook soja gekweekt kan worden en er nog 'wat' meer oerwouden gekapt kunnen worden), of grootschalig antibiotica gebruik en alle andere tyfuszooi, die nodig is om ziekten te voorkomen, die makkelijk ontstaan binnen een veel te grote groep dieren in één stal. Ook ik ben niet voor 'biologische vleesconsumptie', al eten mensen die dit kopen over het algemeen al heel veel minder vlees, dan de 'gewone' lijken-eter, zeggen dat 'biologische veehouderij' (totaal verkeerde aanduiding) minder duurzaam is, dan intensieve martelveehouderij, is dan ook een flagrante leugen.

Hufter Dijkhuizen zou bovendien moeten weten, dat met de groeiende wereldbevolking en de oplopende welstand voor grote groepen mensen in ontwikkelingslanden, ook de vleesconsumptie wereldwijd zal oplopen en dat het eenvoudig onmogelijk is om zonder gigantische milieuschade, de hele wereldbevolking te kunnen voorzien van een dagelijks stuk lijk, al is het alleen al vanwege de grote hoeveelheid slachtafval die dit met zich meebrengt, waar men nu al geen raad mee weet en het voor een groot deel moet verbranden. Dat nog buiten het feit, dat voor het produceren van 1 kilo vlees, gemiddeld 5 kilo groente en een giga hoeveelheid water nodig is. Naast dit alles levert de 'productie' van vlees nog eens extra milieuschade op, bijvoorbeeld door de uitstoot van ammoniak.

Tot slot nog het diervriendelijk houden van dieren, de enorme tyfushond (mijn excuus aan de viervoeters) Dijkhuizen, zegt nog net niet, dat dieren in de intensieve martelveehouderij een beter leven hebben. Wel durft hij te zeggen, dat er wat betreft de diervriendelijkheid in de intensieve veehouderij (dus in de grote martelvleesschuren, waar duizenden dieren op elkaar zitten), nog wel het e.e.a. te zeggen is.......  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten