Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 12 januari 2013

Muzikaal recept tegen asociale 'socialisten', en plofkip, maar voor eindelijk een goedwerkende jeugdzorg.

Het geneeskrachtig recept van jou eigen blogdokter Pisser voor deze zaterdag vandaag, dus niet die van morgen of vorig jaar.

De dokter begint zoals gewoonlijk met de oude doos (nee niet die van je oma): Ray Charles en het compilatie album 'Brother Ray' (cd 1), voornamelijk vroeg werk van deze geweldige artiest, eigenlijk het mooiste werk van hem, niet zo gepolijst en georkestreerd als zijn latere werk, mooie blues met hier en daar een aanzet tot rock&roll, pjagjtijchj! Tweede ingrediënt: mooie jazzrock van de Israëlische band Change met gelijknamig album. Op dit album zo ongeveer de 80ste uitvoering van 'Summertime', die de dokter bezit en het is alweer een heel mooie uitvoering, een geweldig album en maar hopen dat de bandleden geen zionisten zijn. Vervolgens Seelenluft met 'The Way We Go', schitterende muziek in de stijl van LCD Soundsystem, en Vive la Fete (met dakje op de eerste 'e'), maar origineel anders, ha! ha! ha! Ook Can, Talking Heads en Tom Tom club zijn inpiraties van Seelenluft. Iets geheel anders: Sly, Robbie & Yellowman met 'Stone Wall Rambo', schitterend album van het Taxi Duo, die alles wat ze aanraken in goud veranderen, al staan er wat nummers van een eerder album van dit duo op, mag de pret niet drukken, geweldig! Om bij te komen het album Zéphyr van de Franse groep Lumina, prachtige kitsch en wel zo erg, dat 't prachtig is, luister maar! Hekkensluiter: Hypnotics Of Eyephone (ha! ha!) met radio active of reductive, een prachtig album met elektro van de allerhoogste plank, genieten piepels!

Alles geheel afspelen op ABN voor het beste resultaat, daarna lekker uitgaan of naar je bed, maar handen onder 't dekbed, want 't is godvergeten koud!

Veel plezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten