Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 20 januari 2013

Muzikaal recept voor echte solidariteit en geluk met en voor alle wereldbewoners, tegen uitbuiting en duurzame volksverlakkerij

Het uitgemeten geneeskrachtig recept van jouw eigen blogdokter P. Pisser, om je de komende koude en gladde dagen door te helpen.

De dokter begint daarom vandaag met het 'Best Of' album van de Lovin' Spoonful, maar natuurlijk zijn ook de eerste albums van deze band een goed alternatief, zoals 'Do You Believe In Magic', 'Daydream', of 'Hums Of The Lovin' Spoonful', mooie muziek van deze poprockband met flinke uitstappen naar folkmuziek, waar de zanger Sebastian zich later geheel op richtte (waardeloos!). De band is waarschijnlijk het meest bekend van de 60er jaren hit 'Summer In The City', nog steeds een geweldig nummer. Met groet aan Marije.
Dan iets geheel anders: het album 'Burnt Weeny Sandwich' van de Mothers of Invention, een geweldig mooi album van Zappa en zijn band, staat nog steeds als een huis! Omdat het momenteel sneeuwt: The Residents met 'Eskimo' en 'The Replacement', één van de eerste albums van deze geniale band en hun uiterst bijzondere geluid, veel elektronica en bizarre, schitterende muziek. Nu echt iets geheel anders: Wire met '154', maar wel de opnieuw gemixte verse met mooie bonus, al jaren één van de favoriete albums van jouw Azijnpisser. Jezus wat een band was dit ook, begonnen als punkband, maar al heel snel ontwikkelde de band een volkomen uniek geluid, duistere, mooi geconstrueerde rock met een zwaar psychedelische klank, genieten piepels! Volgend ingredient, en wel enigszins passend na Wire: Nirvana met 'Nevermind', één van de weinige albums die Kurt Cobain ons naliet, maar wat is dit sterk! Lekkere rauwe rock, met 'mooie' teksten! Hoofdgerecht: The Gorillaz met hun gelijknamig eerste album, geweldige muziek, die prima te draaien is in combinatie met Nirvana, jezus mensen, wat is dit goed! Toet van de zondag: The Future Sound Of London met 'Papua New Guinea', een elektronische trip dwars door het verleden, heden en toekomst, met onderhuidse oerwoudinvloeden, prachtig!

Alles geheel afspelen op ABN, voor het gewenste resultaat!

Veel plezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten