Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 17 januari 2013

Mansveld en Samsom hebben schijt aan de gezondheid van burgers

Om de VVD stoephoer Schultz van Haegen te bewegen de maximumsnelheid op de A10 bij Amsterdam te verlagen van 100 naar de oude 80 kilometer zone, wordt aan bewoners van de Max Havelaarflats nabij die A10 witte lakens uitgedeeld, die een paar weken buiten te hangen, zodat Kamerleden zelf kunnen zien hoe goor de lucht daar is....... dat is toch godverdomme weer totaal ongelofelijk! Wetenschappers hebben allang aangetoond, dat de luchtkwaliteit te veel achteruit is gegaan, door die verhoging van de maximum snelheid. Ook metingen van de GGD op die plaats, tonen aan, dat bijna dagelijks de Europese normen voor luchtkwaliteit worden overtreden. De zwaar disfunctionerende PvdA staatssecretaris voor Infrastructuur en Milieu, Mansveld, vindt nieuwe rekenmethodes, zoals o.a. voorgesteld door Milieu Defensie, GroenLinks A'dam en n.b. de PvdA Amsterdam, niet nodig en discussies over het verlagen van de maximumsnelheid op dat soort wegen, zijn voorlopig niet nodig.

Vergeet bij dit alles even niet, dat Nederland, wat betreft de luchtkwaliteit, zo ongeveer het slechtste jongetje van de klas is binnen Europa, zoals elk jaar opnieuw blijkt.

Snapt u nu waarom superwindvaan en -buil Samsom niet in de regering plaats wilde nemen? Hij komt uit Greenpeace en het eerste dat hij bij de onderhandelingen met Rutte, over een regeerakkoord had moeten eisen, is dat de maximumsnelheid in heel Nederland minimaal terug had moeten worden geschroefd, naar de 'oude' situatie. Dat nog naast alle andere ellende die met dit kabinet het milieu wordt aangedaan en de erfenis van Rutte 1 op dat gebied.

Het is duidelijk, de PvdA heeft schijt aan de gezondheid van de burger, wat maakt het uit, dat er jaarlijks zo'n 18.000 mensen vroegtijdig sterven ten gevolge van de uitstoot door auto verkeer, of het grote aantal luchtweg problemen bij kinderen in zwaar vervuilde stadsdelen, wel of niet vlak naast snelwegen......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten