Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 30 september 2013

Muzikaal recept voor het behoud van werknemersrechten en voor het terugbetalen van de honderden miljarden, die de bouwmaffia heeft gestolen

Op deze mooie dag, althans wat betreft het weer, natuurlijk niet wat betreft hoe wij 'geregeerd' worden, weer een nieuw uiterst geneeskrachtig recept van blogdokter en druïde Pietje Pisser, jouw eigen sjamaan in niet-occulte zaken, maar psychedelische zzzzaken! Met de recepten van de dr. word je vanzelf een zelfstandig kritisch mens, die niet meer met zich, noch met anderen laat sollen!

De dokter was wat knorrig, toen hij het volgende recept afleverde, luid gebrom over het stelletje oplichters van het Binnenhof, die de burgers bedonderen waar dezen desnoods bovenop staan, burgers die de volksverlakkerij keer op keer belonen met stemmenwinst.....
Ik kon hem overhalen z'n op het stuur van z'n pijporgelfiets gemonteerde waterpijp even aan te steken, daar hij al een Wagneriaans muziekje begon te spelen en mompelde dat hij ze mores ging leren. Na een paar trekken, verscheen er alweer een glimlach op z'n gelooide kop.
Vandaag als eerste...... weer een album van Ry Cooder, dit keer 'Chicken Skin Music', een van de albums uit de 70er jaren, waarin hij veelal oude nummers vertolkte op de jazzfolk manier van de 20er en30er jaren van de vorige eeuw, o.a. het mooie 'Goodnight Irene' van folkblueszanger Leadbelly, prachtig! Nu totaal tegenovergestelde muziek, de rauwe bluesjazzfolkrock van Captain Beefheart (and the Magic Band) met 'Trout Mask Replica' een prachtig album, geproduceerd door Frank Zappa, genieten piepelz!!! Jammer dat van Vliet, zo'n vervelende psychopaat was, maar de muziek blijft geweldig! Het volgende album is een vrij logische keus (vind ik) Ike Yard met '1980 - 1982 Collected', ja mensen ik weet het, al de zoveelste keer, maar godver wat is dit goed en het lijkt wel, dat de muziek gelijk met je stemming anders klinkt, maar altijd groots!!! Vervolgens komt de dr. met nog zo'n cultband: Urban Verbs en hun psychedelsiche rockalbum 'Early Damage', godverdegodver wat is dit sterk, jezus' krentenbaard!!! Hoofdgerecht Björk met 'Post', de keizerin van de psychedelische alternatieve muziek, wat mij betreft zo ongeveer het beste album, dat Björk maakte, hoewel ik daar over een jaar waarschijnlijk weer geheel anders over denk, dat is het mooie van Björks werk, altijd weer verrassend, wat de uitwerking is van haar muziek op je geest op verschillende momenten, maar nogmaals, wahaaaaanzinnig mooi!!!! Tot slot en weest niet bedroefd, de dokter is weer snel terug met een nieuw recept, Thievery Corporation met 'Culture Of Fear', een schitterend album, van deze band, die vele stijlen beheerst (net als Björk).
Tot de volgende x, veel plezier!

BRAP!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten