Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 17 september 2013

Vermeend kon 'niet zo' lachen om Wim T Schippers

Gistermiddag bij de EO, de PvdA economisch 'deskundige' Vermeend (u weet wel ook zo een, die de kredietcrisis niet zag aankomen*), die weer eens als lachende luldoos zijn praatjes kwam verkondigen. Voor deze kwijl heb ik het mechanisme ontwikkeld, dat zo gauw ik hem hoor, ik automatisch mijn gehoor afsluit voor wat hij te zeggen heeft, 't is toch nooit iets zinnigs. Op een gegeven moment hoor ik Wim T Schippers zeggen, hij was ook in de studio (voor godbetert een spel ter ere van Prinsjesdag, maar ach, hij moet ook eten....), 'dat kan niet, de waarheid kan nooit in het midden liggen' ('de waarheid ligt in het midden', een uitspraak die Vermeend graag gebruikt, vandaar ook, dat zijn praatjes meestal kant noch wal raken), Schippers verder: 'dat is taalkundig niet mogelijk.....' ha! ha! ha! ha! ha! ha!
Als u dit na wilt luisteren: 16 september, Radio1, rond 14.15 u.

*De crisis sloeg snel en hard toe, loog Vermeend de Volkskrant voor in 2008, ook zei hij toen, dat planologische procedures buiten werking gesteld moesten worden en dat er een verbod op doemdenken moest worden ingesteld....... ha! ha! ha! ha! Deze kwast, met dictatoriale aspiraties, denkt werkelijk dat de burgers de economie in de put kunnen praten, alsof 'regeren' door de grote politieke partijen niet genoeg is, om de boel naar de kloten te helpen...... ha! ha! ha! ha! ha!

2 opmerkingen:

  1. de waarheid kan nooit in het midden liggen om de simpele reden dat de extremen niet vastliggen. met andere woorden: als het midden permanent ergens anders ligt kan het nooit de waarheid zijn, tenzij het begrip betekenisloos is. de waarheid is eeuwig, daarom heet het waarheid.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hé Stan,

    dank voor jouw reactie.
    Niets aan toe te voegen,

    Groet,
    Willem

    BeantwoordenVerwijderen