Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 17 september 2013

Jan Tromp begrijpt de haatzaaierij van de VVD wel....

Gistermiddag in het suffe Lunch Mediaforum (Radio1 van iets voor half een, tot ongeveer kwart voor een), een forum waar je zelden andere figuren hoort, dan mislukte journalisten en dito opiniemakers, VARA coryvee (ja dat kan je in dit geval het best zo schrijven) Jan Tromp. Deze over een enorme hondendrol getilde kwast, die meent met breedsprakigheid, enig gezag af te kunnen dwingen van de luisteraar (ha! ha! ha!), deze Tromp begrijpt de VVD wel, hij doelde hier op de inzet van de VVD op de werkenden en de haat die deze partij bij de 'hardwerkenden' kweekt, door te stellen dat 'uitkeringstrekkers' te lui zijn om te werken....... Excuseer: godgloeiendegodverdomme!!! De VVD heeft met Rutte 1 en 2, in korte tijd: -de Nederlandse economie in een recessie gekregen, -de werkloosheid op een record gebracht (ruim meer dan 1 miljoen, het echte cijfer), het aantal faillissementen op een record gebracht, -meer dan 1,5 miljoen Nederlanders in armoede gedompeld, enz, enz. Werkelijk ongelofelijk, als je met minder dan 100.000 vacatures en meer dan 1 miljoen werklozen, deze werklozen lui durft te noemen, terwijl je zelf hebt gezorgd voor deze werkloosheid*!! Te schofterig voor woorden, bovendien zorgt de VVD er met dit soort uitlatingen voor, dat de veiligheid in Nederland er niet op vooruit gaat, NB een stokpaard van deze egoïstische, asociale klotepartij!
Dit alles kan Jan Tromp dus wel begrijpen, wedden dat deze grote griezel lid is van de PvdA??? (de PvdA is een neoliberale zusterpartij van de VVD)

*Afhankelijk van de gewerkte jaren, krijg je tot maximaal 3 jaar WW, daarna kan je een bijstandsuitkering aanvragen, daarover zo meer. De gemiddelde duur van een WW uitkering was in 2001: 13 maanden, gezien de verdere versobering van de WW sinds die tijd, is dat aantal niet hoger, maar eerder lager geworden. Dat betekent voor iemand die in de WW komt, dat voor deze, laten we zeggen, na 12 maanden WW ontvangen te hebben, de gang naar de bijstand overblijft, mits zijn/haar partner een inkomen heeft, in dat geval is er in de meeste gevallen geen recht op bijstand. Voor ZZP'ers is er niet eens een WW uitkering, deze veelal gedwongen ZZP'ers ontvangen, met een beetje geluk, alleen een bijstandsuitkering, hoewel velen van hen amper meer verdienen, dan de bijna laagstbetaalden......

Bovendien stelt de VVD met deze meer dan hufterige uitlating, dat de uitkeringen veel te hoog zijn, terwijl je met bijvoorbeeld de gemiddelde bijstandsuitkering, amper rond kan komen...... Wedden dat Tromp de uitkeringen ook te hoog vindt?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten