Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 27 september 2013

Duurzaamheid: een gezonde wereld, zonder honger!

Wat echt duurzaam is op deze wereld, is: de onwil om echt iets aan het voedselprobleem, -de onwil van puissant rijke farmaceuten, om mensen te redden met uiterst goedkope medicijnen, -de onwil om iedereen schoon drinkwater te geven, -de onwil om echt iets te doen aan de milieu- en luchtvervuiling, enz. enz.

In dit bericht wil ik het hebben over de wereldvoedselvoorziening. In plaats van te zoeken, hoe we werkelijk de wereld kunnen blijven voorzien van voedsel, zet het grootkapitaal, inclusief de vleesmaffia, in op het zoeken, naar hoe men nog meer mensen dagelijks vlees kan bezorgen, t.k.v. dier, natuur, milieu en als we niet oppassen, van het voortbestaan van de mens. Even wat feiten:

  • om 1 kilo vlees te maken, heb je zo'n 5,5 kilo groente nodig, groente die voor een groot deel uit ontwikkelingslanden komt en daar zorgt voor ontbossing, bovendien gaat het vaak ten koste van de voedselvoorziening van de bevolking, in die landen.
  • Om die massa groente hier te krijgen, zijn er grote transportstromen nodig (per vrachtwagen, schip en vliegtuig).
  • De arme dieren, die hier groot en dood gemarteld worden in de intensieve martel veehouderij, 500 miljoen dieren op jaarbasis (ja een half miljard dieren, wat nou Nederland is vol?), zorgen voor grote uitstoot van methaangas en mest, met dat laatste weet men geen raad. Met de overblijfselen van die dieren na de slacht, weet men zich ook al geen raad, het wordt zelfs in snoep verwerkt, voorts worden vele miljoenen kilo's verbrand, ook lekker voor het milieu en de luchtkwaliteit in het bijzonder.
  • Er wordt gigantisch gesleept met die dieren, gepaard gaande met vreselijke uitwassen, dieren, dicht op elkaar gepakt, die niets, of veel te weinig te drinken krijgen, tijdens de reis, het bloed van overleden of gewonde dieren, lekt niet zelden uit de veewagens.
  • Vlees wordt dan ook nog eens gedumpt wereldwijd, extra vervuiling door extra transportstromen, maar bovendien zorgt dit ervoor, dat boeren in ontwikkelingslanden failliet gaan. 
  • Om dieren zo op elkaar gepakt te kunnen martelen en toch in leven te houden, zijn grote hoeveelheden antibiotica nodig, zoveel, dat het gevaar met de dag groter wordt, dat we straks geen werkzame antibiotica over hebben, waardoor je aan de simpelste ziekten kan overlijden. Laat u zich geen zand in de ogen strooien door de volksverlakkers van de vleesmaffia (vaak CDA, VVD, CU en SGP leden), die stellen, dat dit gebruik al flink is teruggedrongen, dat hoort de mens graag, maar er wordt nog steeds onverantwoord veel gebruikt en dat zal voorlopig zo blijven! 
Het hoeft geen betoog, dat deze hele zieke doodindustrie, flink meehelpt aan de opwarming van de aarde (waarover de VN vandaag bekend maakte, dat deze voor zeker 95% te danken is aan de mens). Als we af zouden zien van vlees en vis eten, zouden we met het grootste gemak de wereld kunnen voeden, ook met voedselproductie in arme landen, bovendien is vleeseten slecht voor het menselijk maag/darmsysteem en de nieren......

Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door wetenschappers, 'knappe koppen' in hun vakgebied, die hun ziel en zaligheid verkopen aan het grootkapitaal, m.a.w. ze misbruiken hun kennis ten behoeve van de vleesmaffia....... Dit soort wetenschappers, zijn dan misschien deskundig op een bepaald gebied, maar in feite zijn het grote imbecielen, die het voortbestaan van de mens op het spel zetten en daarmee het voortbestaan van hun eigen nageslacht (hééééé!). Hier een link naar een bericht over 1 van die wetenschapper, Louise Fresco.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten