Pagina's

dinsdag 3 september 2013

Muzikaal recept voor veel meer Kamervragen en eindelijk een fatsoenlijke behandeling van alle burgers in dit land...

Een nieuw recept in de reeks sessies van blogdokter P.Pisser, recepten die, mits goed gevolgd, onherroepelijk leiden tot een verlichte geest, een geest die korte metten maakt met net afgestompte brein, waar het grootste deel van de wereldbevolking onder zucht. Volg de sessies van de dokter en wordt een gelukkig en verantwoordelijk mens, die zich niet langer laat koeioneren door politiek, religie, of het ongebreidelde ziekmakende 'vrije' marktkapitalisme.

De dokter was een beetje gedeprimeerd vandaag, toen hij met een vette blues op zijn pijporgelfiets mijn straat in fietste. Hij wilde niet zeggen wat er aan scheelde, maar via de tamtam had ik al vernomen, dat hij en zijn lief uit elkaar gaan..... Ach, die ouwe lul, best zielig.

Behalve dat er aardig wat blues in zijn recept zit, wat overigens niet wil zeggen, dat deze muziek niet uiterst geneeskrachtig is, (meer dan) sterk genoeg voor de sessies van onze muziekdruïde, is er van zijn depressie weinig te merken in het recept.
De dr. begint vandaag met het album 'Hell's Session' van Livin' Blues, een puik album van deze voormalige Haagse bluesband, prachtig!! Vervolgens het album 'Blues From Laurel Canyon' van John Mayall, met dit keer Mick Taylor op de gitaar, die na Mayall nog een blauwe maandag in de slangenkuil van The Stones meespeelde, Taylor is één van de vele geweldige gitaristen die hun loopbaan bij Mayall begonnen. Een geweldig album, maar dat kan niet anders, als je het over Mayall hebt, genieten piepels!!! The Butterfield Blues Band neemt de bluesstok over met 'East - West, het beste album dat deze band maakte, met een paar schitterende jamsessies, zoals het nummer 'East - West', een sterk album!!! Tab Benoit vervolgd de bluesreeks met 'Nice and Warm' een album opgedragen aan de daklozen in de VS, harde strakke blues, mohohoooooi!! Tot slot van dit blues deel, het album 'The Wolf That House Built' van Little Axe, geweldige psychedelische blues met een reggae ondertoon, waanzinnig!!! Een eerbetoon aan de letterlijke en figuurlijke bluesgigant Howlin' Wolf. Let vanaf Little Axe op de teksten, maatschappij kritiek, maar ook humor wordt niet geschuwd, net als in het volgende album: over reggae en blues (en nog veel meer) gesproken, Transglobal Underground met 'Psychic Karaoke', waanzinnig getripte crossover van deze legendarische wereldband, geniaal goed!! De dokter blust het geheel vandaag af met het eerste deel van 'Zealot' van Muslim Gauze, hypnotiserende ritmes, met een zwaar psychedelische ondergrond, geprachtmooit!!!
Dat was het voor deze sessie, tot de volgende en uh, veel plezier!!!

Brap!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten