Pagina's

vrijdag 7 februari 2014

Muzikaal recept tegen haatzaaien en fascisten in het bijzonder

De geneeskrachtige recepten van blogdokter P. Pisser voor het opfleuren van je dag en zoals je wellicht weet, muziek is een uiterst krachtig geneesmiddel. Dr. P wil met zijn recepten, de wanhopigen, vertwijfelden en ongelukkigen bereiken, hen duidelijk maken, dat deze gevoelens, logisch zijn, in een maatschappij waar winst en macht boven alles gaan, waar weinigen onze wereld, langzaam maar zeker in een rampgebied veranderen. Er zijn miljoenen als zoals jij, die het zat zijn, maar die zich over hun gevoelens heen hebben gewerkt en zich met hand en tand verzetten tegen: verdere afbraak, het martelen van dieren en het ketenen van miljarden aan dikke armoede. Pik het niet langer, sluit je aan!

Dr. P stond vandaag bijna te huilen van het lachen, hij had de column van Bernhard Hammelburg, gisteren op BNR gelezen en kon niet tot een andere conclusie komen, dan dat Hammelburg eerlijk wil boycotten, dus zoveel mogelijk, terwijl Hammelburg in werkelijkheid tegen alle vormen van boycotten is, behalve als het om Iran, of Noord-Korea gaat (tenzijn er in dat land al Nederlandse ondernemers, de bevolking daar uitbuiten, om hun 'mooie' goedkope' producten.......
De dr. start vandaag met Chris Rea en het album 'Memphis Electric Blues'. uit de 10delige box 'Blue Guitars', tja, wat zal ik ervan zeggen, mooi gemaakt, maar zoals eerder opgemerkt, Rea zou niet moeten zingen, instrumentaal zijn de nummers prima, al moet ik zeggen, dat het ontbreekt aan 'ziel' in deze muziek, desondanks een leuk album om als eerste op te zetten en lekker je hersenen te ontdoen van spinsels en lekker op bij te komen na een dag hard werken! Nu een album van een Fransman, ook blues, maar wel degelijk met ziel, Jack Bon en 'Mixed Blues', een mooi album, met een lullige, oubollige hoes, maar ja, het gaat tenslotte om de muziek!! Nog meer ziel? Oké, de moerasbluesrock van Tony Joe White met 'One Hot July', kan niet anders dan mooi zijn, jezus wat een stem en zoals hij de gitaar laat klinken is uniek en onmiddellijk herkenbaar, sterk!!! Minstens zoveel ziel is te horen op het album 'Ayeshteni' van Natasja Atlas, de ex-zangeres van Transglobal Underground, een album dat geproduceerd werd door TGU, met een schitterende cover van het bluesnummer 'I Got A Spell On You', een waanzinnig mooi, psychedelisch album, je waant je zo 's avonds op het strand bij Casablanca!!! Nu komt de dr. met wel een erg vreemde wending: Squarepusher en 'Do You Know Squarepusher?', het 2de deel, levend opgenomen (ja voor doden valt dat nog niet mee...) experimentele, psychedelische industrial. Jammer dat het publiek zo loopt te schreeuwen, net als Squarepusher zelf overigens, tussen de nummers door, maar magnetisch mooi!!! Om het geheel af te blussen, komt Apollofourfourty voorbij op 'Electra Glide In Blue', een ware spacetrip, hééééééérlijk!!
Zo kan je er morgen opgeladen en scherp tegenaan en laat je door niemand koeioneren!
Veel plezier!

BRAPHABBERGAPPOSCICASH?                                            
                                                         BRAP!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten