Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 1 januari 2015

Palestijnen willen zich aansluiten bij Internationaal Strafhof........ Israël en VS dreigen voor gevolgen!!!

De Palestijnse president Abbas heeft zijn handtekening gezet onder de aanvraag voor toetreding tot het Internationaal gerechtshof (ICC) in Den Haag. Abbas zette o.a. zijn handtekening onder het Statuut van Rome, het oprichtingsverdrag van het ICC.

Eerder had Abbas al verzocht om toezicht op de situatie in de door Israel bezette gebieden en de openluchtgevangenis, aangeduid als Gazastrook. Dit tot groot ongenoegen van de VS en Israël, waarop zij stelden dat dit contraproductief was, voor de 'vredesonderhandelingen'. 'Vredesonderhandelingen', die al een paar decennia af en aan worden gevoerd, maar geen bliksem opleveren. Eerder vorige week, diende de Palestijnse overheid een voorstel in bij de VN, waarin werd gesteld, dat Israël eind 2017 de bezette gebieden moet hebben verlaten. 'Uiteraard' haalde dit voorstel het niet, waarna Abbas geen andere mogelijkheid zag, dan toetreding tot het ICC. U snapt 't al, de VS reageerde uiterst geïrriteerd en stelde nogmaals, dat dit contraproductief en slecht is voor de 'vredesonderhandelingen' (het woord alleen al.... ha! ha! ha! ha! ha! ha!). Israël is ronduit des duivels, logisch je wilt als uiterst inhumane, moorddadige, racistische overheid, die een gestolen land bestuurt, niet voor alle gepleegde en te plegen oorlogsmisdaden worden vervolgd, misdaden die dit 'land' beging, begaat en zal begaan..... Vandaar dat de Israëlische overheid dreigt met tegen maatregelen. Wat Israël dan nog voor maatregelen zou kunnen nemen, om het leven van de Palestijnen nog verder onleefbaar te maken, is mij een raadsel: alle huizen van Palestijnen, zonder uitzondering bulldozeren en de bewoners over de landsgrenzen zetten? Alle watervoorzieningen van Palestijnen opblazen? Gifgas? Tactische kernwapens?

Laten we hopen, dat de Palestijnen in 2015 eindelijk een beetje gerechtigheid zullen vinden, in deze voor hen uitzichtloze situatie.......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten