Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 1 januari 2013

Martin Luther King misbruikt door Radio1

De totaal idioten (een germanisme, maar wel een mooie!) van Radio1 hebben vanmiddag een thema-uitzending, met als uitgangspunt de rede van Martin Luther King van 50 jaar geleden, de rede waarin hij de woorden sprak: "I have a dream".

Wat maakt het uit, dat deze rede ging over het grote onrecht van de zwaar ongelijke behandeling, met toegangsverboden  en andere discriminerende maatregelen, die de zwarte bevolking troffen (en ondanks een gekleurde president, is er nog steeds veel ongelijkheid in de VS).

Het leek de makers van het programma wel leuk, om allerlei bekende Nederlanders te vragen naar de hoop die zij hebben voor 2013. Oeverloos suf geouwehoer, zoals u zult begrijpen, met de mafkloot, die met 'masculien' domme stem de boel aankondigt... Als hoop werd bijvoorbeeld die van sportmensen genoemd; zij die hun ideaal bereiken in 2013 zijn de beste! (verrassend hè).

De NCRV slijmkwijl Jurgen van den Berg is mede presentator, deze zak moet veel lachen om z'n eigen woorden, waarom mag god weten, maar één ding is zeker, het moet vooral 'leuk' zijn wat je tegenwoordig hoort op Radio1. Uw Azijnpisser heeft de hoop intussen opgegeven, dat het ooit nog iets wordt met Radio1.

Maar ik vind het smakeloos en onbeschoft, de suffe hoop van een stel Nederlandse idioten, te vergelijken met de droom van Martin Luther King (ze laten de bewuste zin van King, ook nog eens een keer of 20 terugkomen, ongelofelijk!).

"Kill ugly radio", zou Zappa hebben gezegd, draai daarom maar een lp of cd, van deze geniale duizendpoot en woordkunstenaar.

Op 4 april 2018 de tekst enigszins meer leesbaar gemaakt, overigens zonder de inhoud te veranderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten