Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 9 januari 2013

Muzikaal recept met o.a. teksten, die jongeren op het slechte pad brengen en een recept tegen executies plus bruine van Dis meningen

Hier je geneeskrachtig recept tegen smerige overheidspropaganda en een recept om je geest tot wapen tegen benepenheid om te vormen. 'WAARSCHUWING' voor jonge lezers, 'wetenschappers' durven na 'onderzoek' te zeggen, dat je alleen naar suffe muziek mag luisteren, daar je anders op het verkeerde pad komt. Eigenlijk bedoelen ze, dat je door het beluisteren van muziek met kritische teksten, misschien 'wel niet' meer als een mak schaap alles pikt, wat de overheid over je heen dondert. Dokter Pisser wil even opmerken, dat je hier je voordeel mee kan doen!

Als eerste voert de dokter het album 'Stars Of Love' van Jean-Philippe Brénot, mooie elektronische muziek met een titel, die het ergste doet vermoeden, maar het is toch echt een mooi album, al klinkt het hier en daar wat te gelikt. Een album dat je hersenen heerlijk tot rust brengt, na een dag hard werken en/of een berg dagelijkse ergernissen, die je over je heen kreeg. Dan, om weer een beetje wakker te worden: Spike Jones met 'The Best Of Vol 1' (RCA), volgens mij een van de eerste muzikanten, die straatgeluiden in z'n muziek gebruikte, zoals auto claxons, ratels, pistoolschoten, enz. Een punker, die dat al meer dan 30 jaar was, voordat de punkbeweging opkwam. Op een vreemde manier sluit hier het album 'In Praise Of Learning' van Henry Cow, mooi op aan. Deze muziek is niet zo toegankelijk, maar als je goed luistert (muziek spijkerhard) leer je het heel snel waarderen, de nummers zouden zomaar van Bertold Brecht en Kurt Weill afkomstig kunnen zijn, de invloed van die 2 is duidelijk te horen en de 'Cow' maakt hier geen geheim van, prachtig! Dokters wegen zijn, net als die van de verzonnen god ondoorgrondelijk (al is dat bij de verzonnen god zo logisch als de som 1 + 1 = 2), dus: The Selecter met 'Too Much Pressure', ska uit het begin van de 80er jaren, nog steeds prachtig, jezus wat een energie! Dan speciaal voor nazi-paus Rrrratzinger: Fad Gadget met 'Under The Flag' schitterend album met een aantal teksten die zijne kwaadaardigheid Ratzinger wel zal waarderen, ha! ha! ha! ha!
Hoofdgerecht: VCMG met 'Ssss', waanzinnig mooie elektronica van deze heren (o.a ex-Yazoo), genieten piepels! Hekkensluiter: Don Li met 'Gen', het zoveelste schitterende album van deze Zwitserse jazz gigant, yodelohitipjachjtijg!

Alles geheel afspelen voor het beste resultaat, natuurlijk op ABN!

Veel plezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten