Pagina's

maandag 9 september 2013

Muzikaal recept tegen elk geweld, niet alleen van Syrië en tegen Syrië, maar ook van politie tegen aspirant politieagenten

Je portie uiterst geneeskrachtige muziek, verzorgd door blogdokter P. Pisser, de druïde die met zijn recepten probeert zo veel mogelijk mensen te helpen, hun geest echt te verruimen, niet meer neer te zitten bij de 'feiten' maar die 'feiten' aan te pakken en minstens een poging te doen, eindelijk een wereld te creëren, waarin iedereen echt gelijk is, en toegang heeft tot schoon drinkwater, schone energie, voedsel, scholing, zorg en medicijnen.

Dit recept werd door de dr. bezorgd, met bovenop zijn hippie dracht een grote rasta pet. Niet dat hij iets heeft met dat geloof, of welk ander geloof dan ook, hij is gewoon een grote reggae liefhebber.
Voorgerecht: UB40 met 'Present Arms', hun tweede album, heel mooi hoor, maar toentertijd, vielen mij de softe, suffe nummers op, het vuur van 'Signing Off' zit er nog steeds in. Die suffe reggae werd wel hun handelsmerk, doodzonde, gevallen voor het geld. Op dit album valt gelukkig genoeg te genieten zoals het nummer 'One in Ten', een geweldig nummer en een felle aanklacht tegen de asociale maatschappij, die toen vorm kreeg, onder hare psychopathische kwaadaardigheid Thatcher, een model dat we nu overal om ons heen zien, zelfs de PvdA is er allang niet meer vies van... Nogmaals een mooi album! Black Uhuru neemt over met 'Red', een geweldig mooi oude stijl reggae, schitterend!!! Aansluitend Max Romeo en zijn album 'Open The Iron Gate', niet zijn beste album, maar ook dit album steekt behoorlijk ver boven het reggae maaiveld uit, groots!!! Vervolgens Linton Kwesi Johnson met 'Dread Beat an' Blood/ Poet and the Roots, dit blijft godvergeten mooi, de donkere reggae onder de poëtische teksten van deze revolutionair, die zoveel geweldige albums heeft gemaakt, z'n kritiek is nog net zo actueel, al is dat te danken, aan een onveranderde flut maatschappij, die wordt bestuurd met leugens en haatzaaien, maakt niet uit waar je bent, al is de botte onbeschoftheid, nu vaak nog duidelijker dan toentertijd, politici durven gerust te zeggen, dat iemand 100 keer meer mag verdienen  (dan een ander die keihard moet werken voor z'n brood), maakt 't uit als die persoon daar anderen voor uitbuit, hij is de slimste, dus hij verdient het, zo verdienen, de armen ook hun armoede, hadden ze maar intelligenter, of minimaal slimmer moeten zijn.......Voor de gekleurde mens in de westerse wereld is er eigenlijk al evenmin veel veranderd. Terug naar Johnson, geweldig sterk album, genieten mensen, trouwens de bas goed zwaar houden. African Head Charge/Professor Stretch verzorgen het hoofdgerecht, met het album 'Drums Of Defiance', de psychedelische ondergrond, die op de vorige albums in dit recept al te horen was, komt nu echt hard naar buiten, jezus wat een album! Tot slot nog zo'n psychedelisch album met aardig wat reggae: Massive Attack V Mad Professor en het album 'No Protection', een waanzinnig mooi album en een uiterst sterk medicijn!!!
Tot de volgende sessie, veel plezier!

BRAP!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten