Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 10 september 2013

Zelfdoding neemt toe

Gisteren het bericht, dat het aantal suïcide in Nederland, het afgelopen jaar flink is gestegen. De EO had (Radio1 na 14.30 u.) een psychiater, die aan de 'mediaweg' timmert te gast (dus zandzakken voor de deur!), deze psychiater wil mensen met 'zelfmoord' gedachten (kijk zo'n psychiater bedoel ik, één die over zelfmoord spreekt, i.p.v. zelfdoding of suïcide) hoop geven. Als ik de zak hoor, word ik al moedeloos, jezus wat een ouwe hoer! Het ligt allemaal aan de economische crisis, aldus deze 'deskundige' van de koude grond. 'Gelukkig' was er diezelfde dag een hufter, een vader, die zijn 3 zonen vermoorde en daarna zichzelf het leven benam. In een mail, had deze zak geschreven, dat hij depri was vanwege ontslag of zo en de scheiding van 'zijn' vrouw...... 'Kwam dat even goed uit!' Niets over de schandalige bezuinigingen op de Geestelijke Gezondheidszorg, waardoor patiënten, die vaak al moeilijk te motiveren zijn, door een eigen bijdrage voor medicatie, die medicatie verwaarlozen, of er zelfs helemaal mee stoppen en zich als gevolg daarvan, in een aantal gevallen, zelfs het leven benemen. Die psychiater durfde godbetert te zeggen, dat onze Geestelijke Gezondheidszorg goed is........ ha! ha! ha! ha! ha! Voorts zei hij nog, dat het 'not dun' is om over 'zelfmoord' te spreken, nee 't is dik, nou goed! Stop jij eerst maar eens met het heel foute woord 'zelfmoord', ouwehoer!!! (overigens vond de volgende gast in dit programma, dit 'not dun' zo interessant, dat zij het ook gebruikte, toen ze net aan het woord was....ha! ha! ha!).

Alweer toevallig werd gisteren ook bekend gemaakt, dat chronisch zieken en invaliden volgend jaar van € 400,-- tot € 1.900,-- per jaar meer kwijt zijn, de zoveelste sociale maatregel, die de PvdA de VVD heeft ontfutseld, als compensatie voor het opgeven van het verzet tegen de JSF...........
Eén ding is zeker, volgend jaar zullen er nog veel meer zelfdodingen zijn, dat kan ik u nu al vertellen!

Gisteren schreef ik het bericht 'PvdA pakt nogmaals chronisch zieken en invaliden', ook daarin aandacht voor het gestegen aantal suïcides.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten