Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 15 juni 2015

Maurice Limmen (CNV), vakbond voor werknemers, kan demotie wel goedkeuren...

Hoorde gisteren Maurice Limmen van het CNV bij BNR in de herhaling (na 13.00 u.) van een uiterst neoliberaal programma, gericht op het likken van de grote ondernemers. Onderwerp 'demotie' ('mooi woord' voor loonsverlaging), mensen werkelijk, de ene na de andere psychopaat van werkgeverskant of -lobby, van Biesheuvel VNO-NCW tot Mulder van de VVD (Biesheuvel is ook VVD'er...), hielden daar gloedvolle pleidooien voor demotie.... Men had zelfs al rekening gehouden met tegenstand in het pleidooi, dus klonk het vooral, dat demotie in het belang is van de werknemers....... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Daardoor zouden ze zich minder zorgen gaan maken en beter hun werk gaan doen...... Ja en dan de zenuwen krijgen, omdat ze hun veel te hoge woonlasten niet meer kunnen betalen en daardoor vervolgens arbeidsongeschikt raken........ Hypotheken en huren die zo gigantisch hoog zijn, doordat grofgraaiers als Biesheuvel de prijs van de vastgoedmarkt gigantisch hebben opgejaagd, figuren die ook tegen elke aanpak zijn, die de huizenbubbel moet laten krimpen..... Als dat niet gebeurt, zal de huizenbubbel uiteindelijk imploderen, vergeet niet, dat de huizenbubbel in de VS aan de basis stond van de bankencrisis die in 2008 begon en in feite nog steeds voortduurt, al zijn de banken niet meer in nood, maar wel een groot deel van de bevolking, die n.b. mee hebben betaald aan de redding van diezelfde banken!!!

Zegge en schrijve één vertegenwoordiger van de werknemers kwam aan het woord in de uitzending, de toekomstig minister van SZW voor het CDA, Maurice Limmen van het CNV, die liep te blaten over Capgemini, waar een paar jaar geleden, de lonen werden verlaagd, dat was geheel fout volgens de zakjesplakker, daar het alleen om de winst zou gaan...... In plaats van die stelling te verdedigen met bewijzen, stelde hij alleen maar tegen te zijn, daar die loonsverlagingen de winsten van het bedrijf zouden vergroten. Terwijl de directie simpelweg niet meer kon concurreren met andere bedrijven, daar het bedrijf te duur zou zijn...... Het is de vraag of dat werkelijk zo is, daar zelfs het kantoorpersoneel, dat bepaald geen goud verdiende, eraan moest geloven, maar dat de dikbetaalde IT-specialisten wat minder gingen verdienen, kon totaal geen kwaad!! Die beroepsgroep vergelijken met gewone arbeiders, is uiteraard een gotspe!!

Om een lang verhaal, niet nodeloos langer te maken: Limmen zei letterlijk, dat hij demotie in sommige gevallen wel goed kan keuren, 'als het maar in het belang van de werknemer is' en daarbij noemde hij nogmaals het 'negatieve voorbeeld' van Capgemini......
Met zo'n 'vriend' heb je als arbeider geen vijanden nodig!!!! ha! ha! ha! ha! ha! Jezus wat een oetlul!!!

Voor meer berichten (ook een positief!) berichten met Limmen, of Biesheuvel (geen positieve-), klik op het betreffende label, onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten