Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 22 juni 2015

Sigaretten uit het zicht, om pubers te behoeden voor roken..... ha! ha! ha! ha! ha! ha!

KWF Kankerbestrijding kwam vandaag met een nieuw 'geweldig' idee om het beginnen met roken door jongeren, tegen te gaan: de sigaretten zouden in de winkels niet meer in het zicht mogen liggen........ ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Het struisvogel principe toepassen zeg maar......

In Standpunt NL (Radio1 voor 11.30 u.) Fleur van Bladeren, van KWF (hoewel ze op het internet ook wordt genoemd als medewerker van Stivoro). Zij stelde, dat met het in het zicht liggen van sigaretten, dit als een normaal product wordt gezien en daarom tot kopen zal uitlokken (die toevoeging is van mij, z.a. u begrijpt)...... ha! ha! ha! ha! Regelmatig zie ik 'ladyshavers', parfum en ik kan nog wel een half uur doorgaan met het opnoemen van producten, die mij nooit tot kopen hebben aangezet, ook al heb ik deze zaken wel 10.000 keer zien liggen!!! Maar nee, van Bladeren ziet sigaretten als chocola en als ze dat ziet liggen, koopt ze het ook (wat zo te zien behoorlijk opvalt, althans het resultaat van dat chocolade eten....). Kinderen gaan roken, doordat ze zien dat vrienden/vriendinnen dat ook doen en het ze door dezen vaak wordt aangeboden!!!

Van Bladeren kwam weer met het lamlendige cliché van Australië, waar dit soort maatregelen wel zouden hebben geholpen. Op het argument, dat er ongelofelijk veel sigaretten dat land worden binnengesmokkeld, reageerde ze met te zeggen, dat dit claims zijn van sigarettenfabrikanten......... Nu zal ik meteen toegeven, dat tabaksfabrikanten allesbehalve te vertrouwen zijn, echter in deze hebben ze volkomen gelijk: de maffia (of georganiseerde misdaad, wat u wilt) verdient zich al jaren helemaal scheel aan de tabakssmokkel.

In vroeger jaren kreeg je minstens één keer per jaar, maar vaak genoeg meerdere keren per jaar, berichten in de pers, dat de douane weer grote hoeveelheden sigaretten had onderschept. Dat is al weer een flink aantal jaren geleden, daar er nu zoveel containers binnenkomen, dat het ondoenlijk is, om nog gericht te kunnen zoeken en de zoektocht naar drugs en wapens/explosieven, hebben veruit de prioriteit........

Voorts zouden prijsverhogingen helpen tegen het roken (al noemde van Bladeren dit vandaag niet), ook dat is gelul van een dronken aardbei, wel zullen de wat minder draagkrachtigen en ronduit arme mensen gaan zoeken naar illegale sigaretten, dus ook dat spekt de kas van de maffia en gaat ten kost van de belastingpot, de opbrengsten liggen voor de staat op zo'n 12 miljard per jaar!!

Standpunt NL wordt tegenwoordig in drie delen gedaan en een aantal inbellers had gewezen op alcohol, dat je in alle supermarkten ziet liggen en dat een groot aantal mensen sterven door alcoholgebruik. Volgens van Bladeren kan je inderdaad ook kanker krijgen van alcohol, maar dat die niet de aantallen halen, als bij roken (rond de 20.000 doden per jaar)..... Daar heeft ze een punt, al moet je dan wel even kijken naar alle directe en indirecte schade door alcohol gebruik en dat is niet mis mensen!!

Niet voor niets is alcohol de gevaarlijkste harddrug die er is, die zelfs alle schade van andere harddrugs ver achter zich laat, denk alleen maar even aan de mensen, die voorgoed in een psychose zijn beland, door alcoholgebruik, de inrichtingen zitten er vol mee!! Nee, hier bemoeit KWF zich niet mee, zelfs niet terwijl er volop reclame gemaakt mag worden voor deze (uiterst verslavende) harddrug.........

Trouwens waarom hoor je KWF of Stivoro nooit over autorijden? Door de uitstoot daarvan overlijden jaarlijks zo'n 18.000 mensen vroegtijdig, na een akelig ziekbed! Daar kan je wat betreft kinderen nog aan toevoegen, dat een groot aantal van hen long- en luchtwegklachten oplopen door diezelfde uitstoot....... Roken is een verslaving en verslaving is een ziekte, ga me nu niet vertellen, dat autorijden een verslaving is!!

Waar waren KWF en Stivoro vorige week, toen uitlekte, dat men de btw (ook op het openbaar vervoer) i.h.k.v. de belastinghervorming, voor een aantal producten en diensten wil verhogen van 6 naar 21%???? Daarmee worden nog meer mensen de auto ingejaagd, met als gevolg nog meer vervuiling voor mensen die in steden, of nabij doorgaande en grote wegen wonen........... Rokers veroorzaken kanker bij zichzelf, maar automobilisten vooral bij anderen!! Terwijl er voor auto's volop reclame wordt gemaakt.....

Eén ding is zeker, als KWF haar zin krijgt, wordt het roken nog interessanter voor pubers!!!

Geen sigaretten in het zicht, dan ook geen auto's meer in het zicht en uitstoot in de luchtwegen en longen!!! Op de auto's die dan nog te zien zijn, graag levensgrote stickers, met dezelfde waarschuwingen, die voor roken worden gemaakt!! Al zal men dan aan moeten geven, dat de schade aan het lichaam vooral voor derden geldt: bewoners, fietsers en voetgangers!

Jezus wat eens stel hypocrieten!

Voor meer berichten over roken, klik op de labels roken, sigarettensmokkel, tabakssmokkel, Stivoro en/of KWF Kankerbestrijding, onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten