Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 4 september 2013

Huurschuld, gezin uit Wierden wordt op straat gezet

Vanmorgen in GMN (Radio1 rond 9.40 u.), het bericht, dat een gezin uit Wierden morgenochtend op straat gezet wordt. De vader van het gezin werd werkloos en daar hij de 50 gepasseerd is, komt hij niet meer aan de bak. Vanwege een grote teruggang in inkomen, is er een huurschuld ontstaan, die morgen dus resulteert in een huisuitzetting.... De man wendde zich tot de gemeente voor vervangende woonruimte, deze verwees de man naar Humanitas en het Leger des Heils, deze organisaties zitten overvol, dus kan het gezin het wat dat betreft wel vergeten. Gisteren zei PvdA volksverlakker van Rijn, dat gemeenten daklozen te vaak verwijzen naar andere gemeenten, terwijl zij een plicht hebben, daklozen van onderdak te voorzien..... Wierden heeft daar dus schijt aan en gelooft u mij maar, Wierden staat daar bepaald niet alleen in.

Het is toch godverdomme niet te geloven, dat gezinnen op straat geflikkerd worden, deze mensen moeten toch weer geherhuisvest worden, de uitzetting brengt extra kosten met zich mee, evenals de herhuisvesting, kosten die voor een groot deel door de belastingbetaler moeten worden opgebracht. De banken hebben ons in een crisis geholpen, zijn overeind gehouden met belastinggeld, maar de kopers die hun hypotheek niet meer kunnen betalen, worden op straat gezet. Diezelfde crisis heeft mede voor grote werkloosheid gezorgd, werkloosheid die in het geval van huurders tot grote huurschulden kan leiden en zoals deze zaak aantoont, tot huisuitzetting, toch mag ook nu weer de belastingbetaler voor de ellende opdraaien, i.p.v. de werkelijke schuldigen: de politici van VVD, PvdA, CDA, GroenLinks, D66 (voor Rutte 1 met steun van de PVV) en de banken!!!!! Waar nog bij opgemerkt kan worden, dat 99% van de huurders een minimale huurverhoging van 4% voor hun kiezen kregen per 1 juli jl.!

Ronduit traumatisch is zo'n huisuitzetting voor kinderen, zoals de vader van het gezin uit Wierden vanmorgen in GMN meldde. Zijn zoon is al wat ouder, hij moet binnenkort examen doen, maar zelfs voor hem, is deze hele situatie een trauma (al vond die vader dat niet), uit contacten met mensen die dit meemaakten, kan ik u vertellen dat dit wel zo is........

Let op mensen! Dit is maar één voorbeeld, dagelijks worden gezinnen op straat gezet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten