Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 6 september 2013

Muzikaal recept voor echte bescherming van alle klokkenluiders en tegen de meer dan zinloze huisuitzettingen

Een nieuwe dag, een nieuw recept van jouw eigen blogdokter en psychedelische druïde P. Pisser. Geneeskrachtige recepten, voor jouw geest, die gegarandeerd weer is geprikkeld door onbeschofte uitlatingen en leugens van politici wereldwijd (al zijn Nederlandse politici daar wel erg goed in!), maar ook recepten voor jouw, door de hectische, asociale, egoïstische 'win win' (en verlies alles alles) maatschappij, geteisterd brein, in het huidige 'vrije' markt kapitalisme. Fleur op onder de klanken, die de dokter je voorschotelt, geniet en zie hoe je na een aantal sessies verandert van een volgzaam schaap in een nieuwe kritische mens, die zich niet maar laat bedonderen en die opstaat tegen de onbegrensde roof(bouw) op dier, natuur, milieu en zelfs de mens.

De dokter heeft op zijn gebruikelijke hippie tenue, weer een paar spelden bevestigd, onduidelijk of dit betrekking heeft op 't recept, of dat z'n kleding anders uit elkaar sodemietert, we zullen zien....
Ingrediënt één: Wishbone Ash met hun gelijknamige eerste album uit 1970, best leuke rock, af en toe een beetje te veel pretenties (soms op 't belachelijke af), maar het blijft een goede band, let op de bassist Martin Turner! Een mooi tijdsdocument, een band, die voor vele latere bands een voorbeeld was. 'Die neue Deutsche Welle' overspoelde Nederland en de rest van Europa, een eigen Duitse stijl punk en new wave, die eind 70er jaren ontstond, veel mooie muziek met net 'dat iets' dat de muziek boven het maaiveld uithaalde, of zelfs als een kolossaal monument in dat maaiveld stond (en nog steeds staat), dat laatste geldt niet voor Din A4, al is hun album 'Videospiele' voor die tijd best aardig en het is nog steeds goed te draaien, laat ik zeggen, met kop en schouders boven het maaiveld. Duitse golf? Ook een Belgische 'trof' onze concertzalen (officiële en de wat minder officiële zalen, in bijvoorbeeld grote kraakpanden) hier Luna Twist met hun gelijknamige album, prachtige synthipop gemixt met new wave, prachtig!!! De dokter doet nu weer een stap terug in de tijd, naar 1975 met Seventh Wave en hun album 'Psi-Fi', synthesizer rock uit een tijd, dat dit nog slechts een niche was in de moderne muziek, even wennen, maar je hoort duidelijk, dat ook deze band aardig wat invloed heeft gehad, op bands, afkomstig uit de westkust van de VS. Met een grote sprong belanden we in 1995, de band: Electro Assassin met 'Devine Invasion', zware psychedelische elektro shit, groots!!!! Hoofdgerecht: Die Anarchistische Abendunterhaltung en het album 'Life Transmission', potverdepieleklatscher is dit goed of niet?!!! Tot slot van deze sessie de hypnotiserende muziek van Underworld met hun geweldige album 'Beaucoup Fish', waanzinnig mooi!! Zo dat was weer een behoorlijk maffe reis! Tot de volgende en veel plezier!!

BRAP!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten