Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 4 februari 2014

Obesitas vooral niet te rigoureus aanpakken, aldus hoogleraar Kok......

Gistermorgen rond 11.31 u. Op BNR, de Wageningse hoogleraar Voeding en Gezondheid, Frans Kok over obesitas. Er zijn diverse projecten de mist ingegaan, omdat ze te rigoureus waren, zoals het New Yorkse verbod op bekers frisdrank van om en nabij één liter inhoud, of het verbod op een bepaald vet in Denemarken, aldus Kok. Misschien wat minder reclame voor producten met die stoffen, en minder gebruik van stoffen als suiker en vet in voedsel, maar zoals gezegd niet te rigoureus....... Nee veronderstel dat zou Wageningen Universiteit wel opdrachten kunnen kosten in de toekomst....... De belangen van de intensieve (martel)veeboeren en andere foute bedrijven, dienen strak behartigd te worden op deze universiteit. Wageningen Universiteit is verworden tot een instituut, waar regering en bedrijven blind op kunnen varen, de bevolking gelooft het al snel, als de naam van een universiteit valt, daar maken de machthebbers uit de politiek en het bedrijfsleven gretig gebruik van en de hoogleraren brengen kritiekloos de boodschap over.....

Het is als met VVD stoephoer Schippers, die ook al niet dwingend wil optreden wat betreft gebruik van suiker en vet, dat regelt de voedingsindustrie zelf wel, is het 'credo', wat natuurlijk niet zo is, maar de VVD is niet voor niets de bedrijvenlobbypartij. Wat al 'het gezeur' over voedsel wel heeft gebracht, is een verhoging van het zoutgehalte in veel voedsel, zodat wanneer er wettelijke normen mochten komen, men alsnog op een, voor de industrie, aanvaardbaar niveau van het zoutgehalte komt........ Overigens noemde Kok, dit terugbrengen van het zoutgehalte als een goede manier, om tot gezondere voeding te komen, jammer dat hij geen commentaar gaf op Schippers, die dat aan het bedrijfsleven overlaat......... Ondanks dat Kok hoogleraar Voeding en Gezondheid is, viel het woord Stevia niet één keer, terwijl Stevia zelfs een gezonde vervanging van suiker is, datzelfde geldt voor bepaalde vetten, die superslecht zijn, maar waar voldoende alternatieven voor zijn....... Ach ja, Wageningen Universiteit, de universiteit voor het bedrijfsleven!

U weet het! De centen gaan ver voor op uw gezondheid, denkt u daar a.u.b. aan als u gaat stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen, de VVD heeft schijt aan uw gezondheid, tenzij u in Aerdenhout, of een dergelijke plaats woont natuurlijk........... Zie wat dit betreft ook een eerder bericht dat deze dag werd gepubliceerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten