Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 3 juni 2015

Belasting melkkoe: gemeenten hebben een nieuwe melkkoe! Een fikse verhoging van de rioolbelasting!!

De gemeenten hebben in de VNG een paar weken lang lopen hersenstormen en men was er uit! Men heeft Royal Haskoning gevraagd een onderzoek te doen, naar de heftiger wordende buien, door de klimaatverandering en wat dit voor het het rioleringssysteem betekent. Nou dat was niet aan dovemansoren gevraagd. Royal Hasjkoning kwam met een peperduur rapport en wat blijkt: de gemeenten zullen veel geld moeten gaan uitgeven aan wateroverlast beperkende voorzieningen, zoals waterpleinen en basketbal plekken, die in geval van nood onder water kunnen worden gezet........... ha! ha! ha! ha! ha! Hier het begin van de tekst, die Haskoning op haar eigen website heeft gezet: '83 procent van de Nederlandse gemeenten ziet wateroverlast door hevige neerslag als het meest urgente klimaatprobleem. Dat blijkt uit de Gemeentelijke Barometer van de Fysieke Leefomgeving van Royal HaskoningDHV en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG)'.

De gemeenten hadden hier Royal Hasjkoning niet voor nodig gehad, gezond verstand was genoeg geweest, als men dat had gebruikt, was men al in 1990 begonnen met investeringen en aanpassing van de infrastructuur!! Een aantal gemeenten heeft dat ook gedaan, bijvoorbeeld door onder parkeergarages een waterberging te bouwen, of zoals in Rotterdam de aanleg van hele grote kelders, die overtollig water uit de stad kunnen bergen........

Het is dan ook duidelijk: een groot deel van de gemeenten heeft zitten slapen, niet alleen wat betreft waterberging, maar ook wat betreft de landelijke overheid, die hen veel te veel geld heeft afgepakt (dat geldt overigens voor het overgrote deel van de gemeenten!)....... Waarom zijn de gemeenten al 2 jaar geleden, niet massaal in opstand gekomen, toen de eerste onaanvaardbare bezuinigingen al werden aangekondigd????!! Nee, als reactie plukt men de bevolking op lokaal niveau aan alle kanten, met steeds hogere lasten, waar de huurders dubbel de lul zijn, daar die de laatste jaren de ene na de andere onaanvaardbare huurverhoging voor de kiezen kregen, huurverhogingen goedgekeurd, door VVD houtenlul Blok. Huurverhogingen waar ook nog eens een flink deel was ingeruimd voor de inflatie, die op haar beurt werd aangejaagd door........ (juist!!) de voorgaande huurverhoging!!!!

De helft van de gemeenten heeft aangekondigd de tarieven voor de rioolbelasting met minstens 10% te zullen verhogen.... Alsof er al niet veel te veel mensen in de grote onderlaag met grote financiële problemen te maken hebben!!!
Excuseer: GODGLOEIENDEGODVERDOMME!!!

De overheden die wij hebben gekozen, zouden volksvertegenwoordigingen zijn, echter ze zijn verworden tot politieke- en ondernemersvertegenwoordigingen, waar de belangen van de burger, zoals volksgezondheid werden en worden verkwanseld en diezelfde burger ongegeneerd mag worden leeggezogen!!!!

Royal Haskoning kan zich beter gaan toeleggen op het maken van hasjkoeken, misschien dat het gebruik daarvan bij de gemeenten de ogen voor de werkelijkheid doet openen, i.p.v. het bijzonder korte termijn denken, dat men daar pleegt te gebruiken!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten