Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 14 december 2013

Hervormen is onontkoombaar............... Of hoe u gehersenspoeld wordt!

De riedel 'zonder hervormingen redden we het niet', is niet te missen, minstens 2 keer per dag, van pakweg 8 uur 's morgens tot 17.00 u. 's middags, kan je deze mantra horen op Radio1 en BNR. Als je de avond meetelt en dan m.n. de tv 'actualiteiten' programma's en suffe praatshows, kom je minstens op 3 keer per dag uit.

Opvallend, dat deze hervormingen op de arbeidsmarkt, de woningmarkt en de pensioenen, vooral de grote onderlaag keihard treffen, geen wonder dat vooral D666, de VVD, de PvdA en het CDA, grote pleitbezorgers zijn van die hervormingen.
Dit jaar kregen alle huurders te maken met een minimale huurverhoging van 4%, terwijl de kopers een half procent minder hypotheekrenteaftrek terug ontvangen, logisch want die laatste groep, de kopers, zijn vooral de belangengroep van voornoemde politieke partijen. Totdat die kopers werkloos worden, dan veranderd het belangenbehartigen van deze politieke partijen 180 graden, ook dat is weer logisch, die werklozen behoren, na hun werkloos worden, in de meeste gevallen met pijlspoed tot de grote onderlaag, vandaar dat ook de arbeidsmarkt hervormd moet worden......... Niet dat dit logisch is en effect zal hebben.

Dat de hervormingen op de arbeidsmarkt niet werken, blijkt wel uit de, in verhouding, veel grotere werkloosheid onder jongeren: zij genieten minimale bescherming (na 3 ziekmeldingen, zelfs al is dat 3 keer 2 dagen, of door invloeden, waar je niets aan kan doen, ben je spekkoper, als je contract nog verlengd wordt), voorts krijgen zij geen ontslagvergoeding en ontslagbescherming, verdienen veel minder dan het minimumloon voor ouderen (boven de 23 jaar), en kunnen niet anders, dan uiterst flexibel zijn, daar ze anders een baan wel kunnen vergeten..........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten