Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 10 december 2013

Petrochemie mag ongestraft de lucht vervuilen, of de 'zorg' van uw regering voor uw gezondheid........

Dat alle regeringen, die wij kennen, schijt hebben aan de volksgezondheid, maar dat maskeren met belachelijke maatregelen die op het roken zijn gericht, zou je als algemeen bekend mogen achten, dat is echter een idee-fixe. Het grootste deel van de bevolking heeft geen idee hoe er met hun gezondheid wordt gekloot, zelfs niet na de vuurwerkramp in Enschede, de ramp bij ChemiePack, de Q-koorts, alle voedselschandalen, enz. enz.

De petrochemische industrie, mag 's nachts allerlei gevaarlijke stoffen lozen in de lucht, dan valt het tenslotte het minst op. Je zou denken dat er dan wel voldoende wind moet staan, daar anders de gore, gevaarlijke stank blijft hangen. Niets is minder waar, dit gaat gewoon 365 dagen per jaar door. Zo ook weer afgelopen nacht en ochtend in Den Haag (stank afkomstig van deze industrie in het Botlek gebied). Rond 00.15 u., zette ik vannacht het vuilnis buiten, waar me een zware stank tegemoet kwam. Terug snel de bovenlichten in huis dichtgedaan, in de slaapkamer, die n.b. op het noordoosten ligt, was de stank overweldigend. Slapen met het raam dicht, iets anders zit er dan niet op. Vanmorgen was m'n hele huis vergeven van die stank, hoe dat kan? Simpel: via het centrale ventilatiesysteem komt de stank gewoon je huis in.

Dit probleem, met een centraal ventilatiesysteem gevaarlijke lucht je huis binnenhalen, is al door diverse deskundigen aangekaart. Je kan nog zo veel alarmeringssystemen hebben, zelfs via een 'app' op je mobiel kan je gewaarschuwd worden, maar als je een centraal ventilatiesysteem hebt, kan je doodvallen, hierover houdt de overheid stijf de lippen op elkaar......... Net als over het ongelimiteerd schadelijke stoffen in de lucht lozen door de petrochemische industrie. Wat de overheid wel vaak tegen de burgers durft te zeggen, is dat veiligheid nu eenmaal niet gegarandeerd kan worden, nee zeker niet, als je allerlei gevaarlijke situaties laat voortbestaan als overheid, ondanks dat je meermaals bent gewaarschuwd......
Ach ja, de economie gaat mijlenver voor op de volksgezondheid, de regering zit er tenslotte in de eerste plaats voor de ondernemers, daarna voor de welgestelden en een heel eind lager, komt de doorsnee burger aan de beurt, die doorsnee burger is er dan ook voornamelijk om helemaal uit te kleden!!!

Milieudienst Rijnmond, een overheidsorgaan, houdt de klachten bij van burgers, dat is dan ook de enige activiteit 'van belang', die deze dienst uitvoert!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten