Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 17 december 2013

Jan Laurier, Federatie Opvang: 'Klijnsma verlaagt de dijken tijdens vloed'

Vanmiddag was de voorzitter van Vereniging Fedratie Opvang, Jan Laurier te horen op Radio1 (voor 12.00 u.). Laurier 'luidt de noodklok' over de opvang van gezinnen, die hun huis zijn uitgezet. Er is te weinig ruimte, waardoor vaders van gezinnen, vaak alleen in de nachtopvang terecht kunnen, dus in feite dakloos zijn...... Maar ook de opvang van kinderen in de noodopvang, kan eigenlijk niet, zij krijgen te maken met verslaafden (aan harddrugs, waaronder alcohol natuurlijk de meest voorkomende is), wat Laurier niet noemde is, het feit dat het voor kinderen een groot trauma is, als zij met hun ouders uit hun huis worden gezet, een trauma, dat hen hun leven lang bij zal blijven en hen vaak op achterstand zet ten opzichte van leeftijdgenoten. Daar wringt dan ook precies de schoen bij Laurier, hij zou tegen huisuitzettingen moeten zijn. Huisuitzettingen zijn, niet alleen slecht voor de bewoners, maar ook voor de hele maatschappij, het kost een gigantische bak belastinggeld, immers uiteindelijk moeten deze mensen toch weer geherhuisvest worden, inclusief het verschaffen van meubels, bedden enz. (die mensen hebben immers geen geld), die ze door de opvang kwijt zijn geraakt. Die opvang duurt van enkele weken tot maanden volgens Laurier.

Voorts pleit Laurier wel voor het bouwen van goedkope huizen, waar hij beter zou kunnen pleiten, voor meer dan een halvering van de huizenprijs, die gemiddeld nog steeds meer dan 50% te hoog is, geld dat verdwijnt in de zakken van de bouwmaffia, de gemeenten (die hun grond verkopen als was dit bedekt met een laag goud), de banken en tenslotte de woningbouwverenigingen (die durven tegenwoordig voor een zwaar ondermaats huis, dat slecht geïsoleerd is, rustig 1.000 oude guldens durven te vragen, zelfs voor huizen, die werden gebouwd, voor minder dan 60.000 oude guldens!!!). Terwijl Rutte 2 de huren op het veel te hoge prijsniveau van de koophuizen probeert te brengen, huurliberalisatie noemt men dat, de huurders, zelfs met de kleinste portemonnee, kregen een minimale huurverhoging dit jaar van 4%. Als het woonakkoord doorgaat, met de verhuurdersheffing, kunnen de huurders hun borst nat maken, dan gaan ze echt de hoofdprijs betalen.........

Klijnsma verlaagt de dijken, in tijden van hoogwater, aldus Laurier, hij doelt hier o.a. op de mogelijkheid van woningbouwcorporaties, die de huursubsidie innen voor huurders, die in de schulden zitten,. zodat deze subsidie niet in een grote schuldenput wordt gedonderd en deze huurders nog verder in de problemen komen, immers zij zullen een nog grotere huurschuld opbouwen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten