Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 19 december 2013

Duivesteijn om, allesbehalve een verrassing en een PvdA afleidingsmanoeuvre!

Dat Duivesteijn om zou gaan en voor het woonakkoord en daarmee de door hem zwaar bekritiseerde verhuurdersheffing zou stemmen, was al duidelijk toen hij een paar dagen voor de stemming in de Eerste Kamer zei, dat 'hij niet wist, hoe hij zou gaan stemmen', als je eerst tegen bent en dan met zo'n uitlating komt is het wel duidelijk. De lul probeerde ook nog aan 'schadebeheersing' te doen, door te stellen, dat hij en de democratie eigenlijk hadden gewonnen en dat het werkelijk van het debat in de Eerste Kamer afhing, of hij om zou gaan. Het was niet in zijn belang en dat van het land, het kabinet te laten vallen, zo kraakte de lul voor de microfoon en: over 2 jaar wordt er gekeken of er ongewenste bijeffecten zijn, dan kunnen die eventueel worden bijgesteld, want een echte garantie, had hij met 'zijn overwinning' niet uit het vuur kunnen slepen. Voor de kopers was er wel goed nieuws, i.p.v. de hypotheek aflossen binnen dertig jaar, werd dit verlengd naar 35 jaar. Dit alles terwijl de grote groep huurders, die zoals Duivesteijn maar al te vaak laat blijken, hem 'zeer aan het hart liggen' (gelul, maar het klinkt leuk hè, uit de mond van een bouwmaffialobbyist.......). Maar 'goed' die huurders kregen in juli van dit jaar een minimale huurverhoging van 4% voor de kiezen en met de verhuurdersheffing, zal de huurverhoging volgend jaar flink verder worden opgeschroefd. De kopers moeten de zware tegenvaller, van een half procent minder hypotheekrenteaftrek, over de 2de helft van 2013 verwerken, dat zijn tenslotte de mensen uit de onderlaag, die het mist te makken hebben, of snap ik het niet helemaal?

Bij de PvdA Tweede kamerfractie had men alvast een persbericht op voorraad, niet over het valse en laffe gedrag van Duivesteijn, nee, gistermorgen liet PvdA nieuwsoplichter Sjoera Dikkers weten, dat het afgelopen moet zijn met de onduidelijke etikettering van voedsel, ook de nieuwe etikettering die eraan komt, is onvoldoende en voor de meeste burgers niet te begrijpen. Dit belazeren door de levensmiddelenfabrikanten van burgers, is al jaren aan de hand, met ferme tegenzin, ook van de verantwoordelijke politici, die meestal op lobbylijsten van de bedrijven staan, wil er nog wel eens iets verbeteren op dat gebied, maar 't blijft dweilen met de kraan open. Voor dit dossier zou staatssecretaris Dijksma verantwoordelijk zijn, het is dan wel erg vreemd, dat de PvdA, de dag nadat de achterban van de PvdA en de grote onderlaag in deze maatschappij, een giga oor is aangenaaid, door de partij en dan met name door Duivesteijn, die het vertrouwen van zo'n 3 miljoen huurders te grabbel gooide, komt met dit bericht, dat had de PvdA in Balkenende 4 (of sterker: al tijdens de kabinetten Kok) aan de kaak moeten stellen, bovendien gaat het hier ook om voedselveiligheid, waar een ander leeghoofd van de PvdA de onderdeurrol vervult: Mansveld.....
Kortom een 'mooie' afleidingsmanoeuvre, ook al was het een heel hypocriete, die volkomen mislukte, want na een paar uur verdween dit bericht uit het nieuws, wat bleef was de woede van een groot aantal burgers op Duivesteijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten