Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 28 december 2013

Vuurwerkslachtoffers plus een heel verkeerde oproep.......

Vanmorgen in het Radio1 nieuws, het bericht, dat er nu al 8 zwaargewonde vuurwerkslachtoffers zijn te betreuren, waaronder 2 jongens die een hand hebben verloren...... Plastisch chirurg van de Kar, van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam, pleitte voor hard politieoptreden tegen illegaal vuurwerk......

Ten eerste vallen er ook slachtoffers door het reguliere vuurwerk. Ten tweede inzetten op illegaal vuurwerk is intussen een ondoenlijke zaak geworden, daar je verboden vuurwerk gewoon via het internet in Oost-Europa kan bestellen. Ten derde, zijn er veel meer slachtoffers, dan degenen, die onvoorzichtig zijn, met dit onverantwoorde 'speelgoed', zoals: -mensen met luchtweg- en longklachten, -oude mensen die zich bijna letterlijk doodschrikken, -huisdieren en vogels, die al dagen voor oud en nieuw de kluts kwijt zijn.
\
Dan nog de zware vergiftiging van de lucht en de ondergrond, tot en met het zwaar kankerverwekkende strontium, komt vrij bij het vuurwerk afsteken, ook bij 'siervuurwerk' overigens.
Al begin 90er jaren was de luchtvervuiling tijdens de nacht van oud en nieuw, net zo groot als de Hoogovens in IJmuiden in een jaar tijd aan rotzooi uitstootten, dat moet intussen minimaal verdubbeld zijn.....

Plastisch chirurg van de Kar zou samen met al haar collega's, verpleegkundigen en ambulance personeel, plus de hele politiemacht, plus de brandweer, moeten eisen, dat er per direct een eind aan dit meer dan achterlijke gebruik wordt gemaakt!!!
Me dunkt een mega staking waard!!!

Overigens is elke politicus, die zich niet inzet voor een vuurwerkverbod, één op één verantwoordelijk voor alle slachtoffers die er vallen en voor de gigantische vervuiling die het oplevert, waarbij vergeleken meeroken in het niet verdwijnt!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten