Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 13 december 2013

Muzikaal recept voor onmiddellijk VN ingrijpen, bij het ontmantelen van de kerncentrales in Fukushima

Andermaal een geneeskrachtig recept van jouw eigen blogdokter P. Pisser, met het beluisteren van deze recepten, doe je mee aan de sessies van de dokter. Sessies om een gelukkiger mens te worden, te zien dat definitief het roer om moet, niet alleen hier, maar in de hele wereld, weg met de machthebbers (financiële wereld, grote ondernemingen en de politiek), die onze wereld omtoveren in een rokende puinhoop met glas, asfalt en beton en ruim baan voor een menselijke wereld, met echte gelijkheid voor iedereen. Een wereld waar geluk het hoogste doel is en wapenhandel voorgoed tot het verleden zal horen.

Vanmorgen werd ik weer opgeschrikt, door hard gelach voor m'n tuindeuren, daar hing weer een zeppelin-drone van de dokter, die meteen even tekeerging dat er niet wordt opgetreden tegen de overweldigende petrochemische stank, die Den Haag de 2 vorige dagen bedekte. Daarna klonk er weer hard gelach uit de gondel van het vliegend tuig, de dr. bleef er bijna in, toen hij de uiterst hypocriete uitlatingen van Rutte, aangaande Nelson Mandela, noemde.
Het recept: Jimmy Smith van de 10 delige box met zijn werk 'Kind Of Smith' het album 'Turquoise', een krachtig medicijn mensen, na een vermoeiende dag, glijden de spanningen als vanzelf van je schouders, bij het beluisteren van dit geweldige album!!! Door met Emerson, Lake & Palmer en hun eerste, gelijknamige album, blijft mooi mensen, een echte klassieker, opvallend hoe de muziek zeker in de begintijd van deze band, op die van King Crimson leek (later Crimson in dit blogtheater), prachtig!!! Deodato volgt met 'Very Together', soms net iets te 'schone' muziek, maar het blijft een virtuoze muzikant met een band uit hetzelfde hout gesneden, luister en geniet!! Tijd voor Japanse jazzrock: Casiopea en 'Thunder Live', ook hier weer uiterst kundige muzikanten een uiterst sterk album!!! Nu: L2W (ofwel Laurent de Wilde) en 'Organics', elektronica van het hoogste niveau, geen stijl is te hoog gegrepen voor dit genie, ik zal de dr. vragen meer werk van hem op te nemen. Material is aan de beurt met het magisch mooie album 'Hallucination Engine', een ware trip met nog wat adviezen van William S. Burroughs!!! We zijn aangekomen bij het laatste album 'Ineffable Mysteries From Shpongleland', van Shpongle, maar dat was al duidelijk, één van de waanzinnig mooie albums van dit nu al legendarische duo, meesterlijk, om niet te zeggen goddelijk (maar wat heb je daar aan, met een woord, dat een menselijk hersenspinsel aanduidt?).
Veel plezier en tot één van de volgende keren!

BIPBIPBIPPERDIEBAPBRAFBRAP!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten