Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 5 september 2013

Ploumen: Nederlandse betrokkenheid bij het maken van Syrisch gifgas is (gelukkig) niet na te gaan

De levering van belachelijk grote hoeveelheden glycol, onderdeel voor het maken van antivries en mosterdgas, door Nederland is weliswaar bewezen, ook dat dit jarenlang gebeurde en dat Nederland meermaals is gewaarschuwd, ook het departement van Buitenlandse Handel (al heette dat destijds anders, diverse bewindslieden zijn in de loop van de jaren gewaarschuwd, deze stof niet te exporteren naar Syrië), maar of deze stof  verdwenen is in het gifgas, dat o.a pas werd gebruikt in Syrië, is niet meer aan te tonen, aldus PvdA nitwit Ploumen, die gezien de manier waar op ze dit stelt, behoorlijk opgelucht is. Voorts is de ambassade gesloten in Syrië en is de situatie daar gevaarlijk, dus onderzoeken kan nu niet*. Wat denk je zelf Ploumen, dergelijke grote hoeveelheden, hadden nooit geleverd mogen worden aan de dictatoriale staat Syrië, belachelijk!

Wat deze zaak eens te meer aantoont, is het gore handelen van Nederland met landen als Syrië of bijvoorbeeld de Golfstaten en Saoedi-Arabië. Je kan dit soort landen geen wapens, of onderdelen van wapens leveren en dan denken, dat je een schoon geweten en idem handen kan houden. Zie bijvoorbeeld ook de levering van grote hoeveelheden kunstmest, die in de 80er jaren, goedgekeurd door VVD hufter Bolkestein, vanuit Nederland aan het Irak van Saddam Hoessein werden geleverd. Ook hier ging het om een stof, die in dergelijke grote hoeveelheden werd geleverd, dat deze voor niets anders gebruikt kon worden, dan voor het maken van gifgas (de hoeveelheden kunstmest waren voldoende om een heel continent mee te bedekken!) en ook toen werd Nederland meermaals gewaarschuwd. Van Anraat zit daar voor in de cel, maar Bolkestein had minstens naast hem moeten zitten.........

*Het moet toch mogelijk zijn, dat uit het materiaal dat de VN wapeninspecteurs meenamen uit Syrie, aan te tonen, dat het Nederlandse glycol onderdeel uitmaakt van dat gif (als er inderdaad gifgas is gebruikt).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten