Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 1 december 2013

Muzikaal recept voor een verblijfsvergunning van de Vluchtkerkgroep in Amsterdam en snel graag!

Het is een andere dag, dan de vorige waarop dokter Pissers laatste recept werd gepubliceerd, vandaar dat er op deze dag vandaag een ander recept wordt gepubliceerd, als je nog begrijpt wat ik bedoel.... Fleur je dag op met de recepten van de dokter en verruim je geest van een zolderkamer, tot een gigantisch paleis, als je daar al bent, geniet je gewoon van de voorgeschreven muziek!

Vandaag kwam de dokter weer op zijn oude vertrouwde fiets. Fiets, want hij heeft z'n pijporgel er vanaf gehaald, in plaats daarvan, had hij een gigantische bak op z'n fiets gemonteerd, gevuld met 'surprises', zoals de dr. ze noemt. Ik moet zeggen, dat er een redelijk onwelriekende lucht opsteeg van achter zijn rug, ben benieuwd voor wie die 'surprises zijn, maar ik ben bang, dat ik dat al weet.........
Voorgerecht deze vandaagdag, dus niet de gisterendag, al mag je het recept desgewenst gewoon later, dus ook de morgendag afluisteren en zelfs op de overmorgendag: John Lennon & Joko Ono met 'Double Fantasy', ondanks dat Ono meedoet, 'gewoon' een goed album, veel funk!!! Daarover gesproken: Talking Heads met het legendarische album 'More Songs About Buildings And Food', één van de vele fantastische albums van deze band, ook aan dit album werkte Brian Eno mee, groots!!! Nogmaals over funk gesproken: Comateens en 'Pictures On A String', schitterende jaren 80 shit, met de broers North (ook Oliver, nee, niet die viespeuk van Reagan, die indirect de VS, door de VN, een veroordeling wegens terrorisme bezorgde!). Prachtig album!!! Door met ODW ofwel Our Daughters Wedding, met hun gelijknamige album, synthesizerpopfunkshit van grote klasse!!! (met een paar kutnummers, even overslaan). Vervolgens Bill Wyman met 'Green Ice', een waanzinnig mooi album mensen, met o.a. het leuke nummer 'Si Si', jazzpoprock met een psychedelische inslag, heel wat beter werk, dan de Stones toentertijd maakten!!! Hoofdgerecht: Malcolm McLaren & The Bootzilla Orchestra met 'Waltz Darling', geweldige mix van klassiek en funk, ondanks dat het een zak was, was McLaren wel geniaal en had hij humor genoeg! Je zal 't niet geloven, maar het is toch echt zo, nu heeft die ouwe zak Beasty Boys op het recept staan, met hun album 'The Mix Up', een instrumentaal album met de Boys op 'gewone' instrumenten, af en toe een misser, maar jezus wat een vuur, schitterende psychedelische rock'n jazzreggae, godverdegodver, wat is dit mooi! Daar sluiten Sly, Robbie and Yellowman mooi op aan, met het album 'Stone Wall Rambo', prachtige reggae, maar hoe kan het anders met het Taxi-duo, een zeer ervaren en geoliede ritmesectie, let op de covers van bekende stukken, al eerder op albums van Sly & Robbie uitgebracht, maakt niet uit, geweldig gedaan, dat is zeker!!!
Dat was het voor deze vandaagdag en dat is het morgen ook, als u het dan gebruikt!
Veel plezier!

                                                         BRAP!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten